Boc, criza si dietele

Luni, 16 Martie 2009, ora 18:26
2199 citiri
Boc, criza si dietele

Criza economica si financiara, care impune aplicarea unor masuri decisive, poate face Romaniei un serviciu prin accelerarea procesului de modernizare a societatii si poate reprezenta dieta care pune capat obezitatii birocratice a statului, cu sau fara FMI, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

"Criza, care ne obliga astazi la adevaruri neconvenabile si masuri decisive, trebuie sa fie baza modernizarii satului. Aceasta criza ne poate face totusi un serviciu, ea trebuie sa fie dieta care pune capat obezitatii birocratice a statului. Criza va grabi modernizarea", a spus Boc, la dezbaterea din Camera Deputatilor cu tema "Programul si masurile Guvernului de combatere a crizei economice", organizata la solicitarea grupului parlamentar PNL.

El a aratat ca reformele structurale nu sunt dictate de Fondul Monetar International, ci sunt necesare si au fost incepute de catre guvernanti inca de la preluarea mandatului.

Premierul a precizat ca este analizata posibilitatea contractarii unui imprumut de la Comisia Europeana si Fondul Monetar International, dar ca Guvernul este decis sa modernizeze Romania impreuna sau fara FMI.

#boc, #criza , #stiri Emil Boc