Boc: Constructia bugetului pe anul 2010 porneste tot de la TVA de 19%

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 13:06
1142 citiri
Boc: Constructia bugetului pe anul 2010 porneste tot de la TVA de 19%

Premierul Emil Boc a declarat marti, in Parlament, ca in proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2010 este prevazuta mentinerea valorii TVA la 19%, informeaza NewsIn.

"Actuala constructie a bugetului pe anul 2010 porneste tot de la o taxa pe valoarea adaugata de 19%", a spus Boc in discursul sustinut in Parlament la dezbaterea motiunii de cenzura.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat la finele saptamanii trecute ca nu exclude o eventuala crestere a taxelor in viitor, inclusiv a TVA, pentru ca Romania sa se poata incadra in tintele de deficit bugetar convenite cu organismele internationale.

Ministrul a amintit ca Romania are are una dintre cele mai mici ponderi a veniturilor in produsul intern brut, de 31-32%, cu circa 7% sub media Uniunii Europene.

Cu cateva zile inainte, Pogea declara ca Executivul poate avea in vedere "o reforma a veniturilor", sugerand ca in acest caz TVA ar putea fi majorata, iar nivelul cotei unice va fi mentinut.

Intrebat daca in constructia bugetara pe anul 2010 ar putea fi introdus un nivel majorat al TVA, ministrul a spus ca ramane de vazut daca nivelul deficitului bugetar stabilit poate fi sustinut de actualele venituri bugetare.

 

#buget, #constructie, #pib, #tva , #stiri Emil Boc