Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: companiile de stat, surse de influenta politica

Boc: companiile de stat, surse de influenta politica

Premierul Emil Boc a afirmat miercuri seara, la TVR1, ca in ultimii 20 de ani multe dintre companiile de stat au reprezentat "surse de influenta politica" si a asigurat ca "privatizarea managementului la unele companii va fi un lucru care se va intampla", informeaza Newsin.

"Din nefericire, timp de 20 de ani, foarte multe dintre companiile de stat nu au fost reformate si au fost totdeauna surse de influenta politica pentru unii sau pentru altii care s-au aflat la putere.

Am decis ca si aceste companii de stat sa fie eficientizate dupa criterii de performanta si management specific economiei de piata si nu dupa criterii specifice clientelismului politic sau al avantajelor punctuale pentru diverse grupuri de interese", a spus premierul.


"Privatizarea managementului la unele companii va fi un lucru care se va intampla, adica sa avem management performant care sa ne asigure ca acele avutii nationale, pentru ca daca vorbim fie de Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Hidroelectrica - acolo se gestioneaza avutia tarii.


Daca acolo nu este un management bun, nu avem bani suficienti la bugetul de stat.


Deci interesul nostru este sa le facem performante si sa le gestionam ca atare. De aceea, acest program cu FMI va urmari aceasta componenta a consolidarii fiscale si de sustinere a activitatii economice", a adaugat primul-ministru. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1085 ori