Boc: cine nu aplica programul Guvernului pleaca!

Sambata, 15 Mai 2010, ora 19:23
1482 citiri
Boc: cine nu aplica programul Guvernului pleaca!

Premierul Emil Boc a cerut ministrilor implicati sa finalizeze proiectul de combatere a evaziunii fiscale pana la sedinta de miercuri a Guvernului, pentru a fi dezbatut in prima lectura, si sa ii schimbe "fara somatie" pe sefii structurilor din subordine care nu actioneaza impotriva evazionistilor, transmite Mediafax,

Solicitarea a fost formulata in reuniunea de sambata, de la Guvern, a comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, din care fac parte reprezentanti ai ministerelor Finantelor, Internelor, Justitiei, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si Parchetului General.

La inceputul sedintei, in fata jurnalistilor, premierul a sustinut un scurt discurs in care a aratat ca orice leu in plus colectat din combaterea evaziunii fiscale este utilizat pentru investitii, salarii si pensii si ca nu este normal sa reduci salarii si pensii, dar sa nu intervii impotriva evaziunii.

"Nu poti cere oamenilor reduceri de salarii si pensii si sa accepti in continuare evaziunea. Evazionistii nu platesc pensii si daca autoritatile nu isi fac datoria, inseamna ca statul este pus in pericol.

Va cer sa-i schimbati fara somatie pe cei care nu aplica programul Guvernului impotriva evaziunii fiscale, nu avem timp sa mangaiem pe crestet. Cine nu aplica programul Guvernului pleaca", a spus Boc ministrilor, in fata presei.

El a cerut ca proiectul legislativ al Guvernului de combatere a evaziunii fiscale sa fie definitivat pana miercuri si sa fie urmat de masuri organizatorice ferme de aplicare.

Proiectul va fi discutat in sedinta de miercuri a Executivului, in prima lectura.

Presedintele Traian Basescu a anuntat anterior ca va avea, miercuri, o discutie cu membrii Guvernului.

Guvernul a elaborat deja un proiect de ordonanta de urgenta pentru combaterea evaziunii fiscale, convenit in scrisoarea de intentie cu FMI.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#boc, #evaziune, #demitere, #demisia , #stiri Emil Boc