Boc cere reducerea arieratelor. Ministrii au o saptamana sa vina cu solutii

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 23:58
1255 citiri
Boc cere reducerea arieratelor. Ministrii au o saptamana sa vina cu solutii

Premierul Emil Boc a cerut ministrilor Finantelor, Transporturilor, Economiei si Justitiei, precum si sefului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ca, in interval de maximum o saptamana, sa identifice solutiile de reducere a volumului de arierate la nivelul companiilor de stat. 

 Solicitarea a fost adresata in sedinta de miercuri a Guvernului, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

"S-a solicitat Minsterului de Finante, Ministerului Justitiei, ANAF, dar si altor ministere care au in portofoliu companii cu datorii istorice, precum Transporturile si Economia, sa prezinte solutii de reducere a volumului de arierate in cel mult o saptamana", au aratat sursele.

Seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks, a declarat, marti, ca datoriile restante ale companiilor de stat insumeaza echivalentul a 5% din PIB, facturile neplatite constituind o frana majora pentru cresterea economica.

Avand in vedere nivelul prognozat de autoritati pentru PIB-ul din 2010, de 511 miliarde lei, rezulta ca valoarea arieratelor companiilor de stat se ridica la peste 25 de miliarde lei (aproximativ 6 miliarde de euro).

Oficialul FMI a explicat ca va fi realizata o analiza completa a arieratelor si in lunile urmatoare se va lucra impreuna cu Guvernul la o solutie "cuprinzatoare". 

#emil boc, #arierate, #reducerea arieratelor, #seful fmi, #companii de stat , #stiri Emil Boc