Boc cere o noua licitatie la autostrada Comarnic-Brasov

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 14:44
1325 citiri
Boc cere o noua licitatie la autostrada Comarnic-Brasov

Premierul Emil Boc a cerut ministrilor ca, pana in martie, sa finalizeze lista proiectelor pe care le vor derula in regim de parteneriat public-privat, prezicand ca se refera prin aceasta solicitare in principal la domeniul transporturilor, pentru reluarea constructiei autostrazii Comarnic-Brasov, informeaza Mediafax.

El a mai afirmat, in sedinta de miercuri a Guvernului, ca proiecte in regim de parteneriat public-privat (PPP) pot fi initiate si in agricultura, sanatate, energie.

Ministerul Transporturilor a anuntat, in luna septembrie 2010, vrea sa scoata din nou la licitatie, in 2011, constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, in regim de concesiune, dupa ce, in luna aprilie, in urma licitatiei, castigatorii au renuntat la proiect din lipsa de fonduri.

Consortiul Vinci (Franta) - Aktor (Grecia) a anuntat in luna aprilie ca a renuntat, prin denuntarea unilaterala, la contractul de constructie in concesiune, in valoare de 1,5 miliarde euro, a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov.

Potrivit grupului Ellaktor, din care face parte compania de constructii Aktor, contractul a fost anulat deoarece statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a condus la imposibilitatea de a obtine finantare.

Tronsonul de autostrada avea ca termen de realizare anul 2014.

Dupa finalizarea lucrarilor, statul roman ar fi platit in 26 de ani, in total 4,8 miliarde de euro. 

#emil boc, # autostrada comarnic brasov, # constructie autostrada , #stiri Emil Boc