Boc: Centura ocolitoare a Oradei, gata pana la 1 decembrie

Joi, 23 Iulie 2009, ora 14:29
1725 citiri
Boc: Centura ocolitoare a Oradei, gata pana la 1 decembrie

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu au inspectat, joi, lucrarile la soseaua de centura a orasului Oradea, urmand sa viziteze in cursul zilei si tronsonul 3C al Autostrazii Transilvania, transmite NewsIn.

In cadrul unei conferinte de presa, Emil Boc a declarat ca judetul Bihor are o importanta majora pentru ceea ce inseamna infrastructura din Romania intrucat este o poarta de intrare in tara.

Referitor la soseaua de centura a Oradei, premierul a subliniat faptul ca aceasta este inclusa intr-un program de centuri ocolitoare al marilor orase, dintre acestea, in anul 2009, urmand sa fie finalizate cele ale Ploiestului, Timisoarei si Oradei.

"Sunt bucuros sa vad ca lucrarile sunt in grafic, iar la 1 decembrie vom avea centura Oradei finalizata", a declarat Boc.

La randul sau, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a apreciat ca de la ultima sa vizita din primavara, la centura Oradei, s-a lucrat foarte mult."

Raman podul de peste Crisul Repede, care din motive tehnice, va fi gata abia anul viitor, plus inca o portiune de centura care va fi extinsa la patru benzi", a spus Berceanu.

Ministrul Tranporturilor a tinut sa raspunda si unor articole de presa care, in opinia sa, "sunt eliptice de subiect".

Este vorba despre mai multe sonde ale Petrom aflate pe traseul Autostrazii Transilvania, in apropiere de Suplacu de Barcau, care trebuie dislocate pentru ca lucrarile sa poata continua.

Conform spuselor lui Berceanu, operatiunea ar costa intre 15 si 50 de milioane de euro.

Berceanu a mai spus ca au mai existat alte variante de traseu al autostrazii care ocoleau campul petrolier insa decizia a fost luata in anul 2004.

"Comisia tehnico-economica din minister, a carei presedinte era ministrul Miron Mitrea, iar copresedinte Sorin Bota, fost secretar de stat, a avizat traseul.

Lor li se poate imputa responsabilitatea pentru aceste lucruri. Nu o sa ne apucam acum sa dinamitam un viaduct gata in proportie de 50-60 la suta", a declarat Radu Berceanu.

Cu toate acestea, Berceanu nu a putut preciza cand se va circula pe primii kilometri din tronsonul 3C al Autostrazii Transilvania.

"Depinde de ce sustinere financiara avem, depinde de cum merg lucrurile cu criza. Pot sa va spun ca daca am avea banii necesari la dispozitie, in noiembrie anul viitor ar fi gata tronsonul", a precizat Berceanu.

Cei doi demnitari urmeaza sa faca joi dupa-amiaza o vizita pe tronsonul 3C, situat intre Suplacu de Barcau si Bors, al Autostrazii transilvania. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #centura, #infrastructura, #tronson , #stiri Emil Boc