Boc: Cei care taie frunza la caini vor pleca acasa

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 10:36
1498 citiri
Boc: Cei care taie frunza la caini vor pleca acasa

Propunerile privind desfiintarea, comasarea sau restructurarea agentiilor aflate in subordinea ministerelor vor fi analizate de un comitet interministerial coordonat de prim-ministrul si de vicepremierul Dan Nica, iar decizia finala va fi luata in termen de o luna, a declarat premierul Emil Boc.

Propunerile vor fi prezentate in coalitie si ulterior adoptate in Guvern, a declarat premierul la finalul sedintei de miercuri a Executivului.

Boc a spus ca vor fi mentinute acele agentii care sunt "absolut necesare statului roman" si care sunt agreate in raporturile cu UE, iar agentiile ale caror atributii se suprapun vor fi comasate. "Nu in ultimul rand, vom realiza o reorganizare a acestor structuri, pentru ca am observat ca in foarte multe agentii personalul care nu are calitatea de expert este dublu fata de cel care are calitatea de expert. Cei care taie frunza la caini vor pleca acasa", a declarat premierul.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, ca ADS este una dintre structurile care vor fi desfiintate, urmand ca atributiile acesteia sa fie transferate primariilor.

ADS este institutia care realizeaza privatizarea societatilor comerciale cu profil agricol, constituite conform Legii 15/1990, dar si concesionarea terenurilor agricole, proprietatea publica si privata a statului, administrate de aceste societati.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a declarat ca ministerul pe care il conduce are in subordine doua agentii - Agentia Nationala a Medicamentului si Agentia Nationala de Transplant - care au fost infiintate in baza unor directive europene si care nu vor fi desfiintate. El a precizat ca cele doua institutii se autofinanteaza.

Bazac a mai spus ca Ministerul Sanatatii a decis, odata cu reorganizarea, ca trei agentii care se aflau in procedura de constituire in urma deciziei fostului Guvern, sa fie scoase din organigrama ministerului. Acestea erau Agentia de Control in Sanatate, Agentia Nationala de Programe si Agentia Nationala de Sanatate si Asistenta Medicala. "Din punctul meu de vedere nu este nevoie sa restructurez nicio agentie din subordinea ministerului", a spus Bazac.

Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a declarat ca ministerul pe care il conduce are o singura agentie in subordine - Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale - dar care "se va dezvolta". In plus, a spus ministrul, este nevoie de angajarea de personal suplimentar.

 

#bazac, #boc, #comasare, #desfiintare, #restructurare, #sandu, #societati , #stiri Emil Boc