Boc: CE ne-a acreditat inca doua programe operationale

Joi, 25 Iunie 2009, ora 09:37
1279 citiri
Boc: CE ne-a acreditat inca doua programe operationale

Premierul Emil Boc a declarat miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca alte doua Programe Operationale Sectoriale (POS), Dezvoltarea resurselor umane si Dezvoltarea capacitatii administrative, au fost acreditate de CE, ceea ce inseamna ca in aceste domenii pot fi efectuate plati din fonduri europene, precizeaza Newsin.

Emil Boc a spus ca singurul Programul Operational Sectorial care nu este inca acreditat este cel pentru transport, dar a precizat ca acesta in faza finala de acreditare si ca spera ca in luna iulie sa poata fi finalizata procedura.

"Inca de la primele intalniri ale Comitetului Interministerial am decis ca aceasta preocupare sa fie majora pentru a intra in deplina legalitate pentru ca banii europeni sa poata ajunge in Romania. Fara acreditarea acestor programe, banii europeni efectivi nu intrau in Romania, ci doar se rezumau la faza avansurilor care au fost inaintate de catre Comisia Europeana. Acum, pe sase din cele sapte programe putem realiza plati efective din fonduri europene", a declarat Emil Boc.

Cele sase Programe Operationale Sectoriale auditate de catre Comisia Europeana sunt: POS Cresterea Competitivitatii Economice, POS Mediu, POS Asistenta Tehnica, POS Regional, POS Dezvoltarea Resurselor Umane si POS Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

 

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#boc, #ce, #operationale, #programe , #stiri Emil Boc