Boc cauta solutii de deblocare a cauzelor judiciare care afecteaza economia

Joi, 26 Mai 2011, ora 15:14
1200 citiri
Boc cauta solutii de deblocare a cauzelor judiciare care afecteaza economia

Emil Boc le-a spus membrilor CSM ca saluta aprobarea de catre Parlament a legii de punere in aplicare a Codului Civil, sustinand ca trebuie gasite solutiile necesare pentru deblocarea cauzelor judiciare care afecteaza economia, conform NewsIn.

"Salut aprobarea de catre Parlament a legii de punere in aplicare a Codului Civil, este un succes al tuturor. Analiza de impact la implementarea tuturor codurilor este o prioritate pentru noi si pana la finalizarea acestei analize de impact (n.r. de implementare a Codurilor) ar trebui sa gasim aceste solutii necesare pentru deblocarea acestor cauze judiciare care blocheaza si economia si care ne pun in dificultate cu mediul de afaceri intern si international", a aratat premierul Emil Boc in cadrul sedintei CSM, la care a participat joi.

In acest sens, el a mai spus ca exista sentinte judecatoresti care sunt in contradictie cu deciziile luate de Guvern. "Se creeza o presiune pe buget si inseamna ca se merge in alta parte, sa tai din salarii, din pensii, la investitii ca sa poti sa ai proiectia bugetara", a completat premierul in legatura cu deciziile unor instante care au avut efecte asupra bugetului statului.

Premierul a mai afirmat ca dorinta Guvernului este ca Mecanismul de Verificare si Cooperare sa fie eliminat pentru romani. "Dorinta noastra este ca mecanismul de cooperare si verificare pe justitie sa fie eliminat pentru tot ce inseamna situatia cetateanului roman si tratarea lui in Uniunea Europeana in maniera egala", a mai spus primul ministru.

Boc i-a asigurat pe membrii CSM ca Guvernul are in vedere problema resurselor umane in justitie, in legatura cu viitoarele alocari bugetare si ca ia in calcul "toate implicatiile pe care le avem, inclusiv acele implicatii care vizeaza sustinerea actului de justitie in cadrul Strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2012-2014, care urmeaza sa fie trimisa la Parlament in perioada urmatoare, unde avem in vedere inclusiv capitolul resurselor umane in justitie".

#criza economica, #cod civil, #blocare economie, # emil boc , #stiri Emil Boc