Boc: Bugetarii care cred ca prin greva vor obtine majorari salariale se insala

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 12:22
1267 citiri
Boc: Bugetarii care cred ca prin greva vor obtine majorari salariale se insala

Bugetarii care cred ca prin greva vor obtine bani suplimentari la salariu se insala, deoarece majorari salariale nu pot rezulta decat din eficienta si productivitate, fundamentat pe o baza sanatoasa a economiei, a declarat, joi, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

"Cei care cred ca prin greva in fiecare zi se pot obtine bani suplimentari se insala. Banii acestia trebuie sa rezulte din eficienta, din productivitate, sa existe o baza sanatoasa ca ei sa aiba o acoperire reala. Daca nu, ne mintim frumos ca ne crestem salariile si pensiile, dar a doua zi avem inflatie si majorari de curs euro-leu", a spus Boc.

El a aratat ca deja la nivelul Guvernului au fost adoptate un prim set de standarde de cost pentru scoli, pentru constructia de sali de clasa si de sport, iar in prezent se lucreaza la etapa a doua a acestor standarde si pentru alte domenii de investitii.

Cadrele didactice afiliate la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia "Spiru Haret" si Federatia Educatiei Nationale au intrat, joi, in greva generala de o zi, nemultumite de scaderea veniturilor dupa intrarea in vigoare a legii salarizarii, de disponibilizarile anuntate si de noua Lege a educatiei.

Sindicalistii din invatamant au avertizat ca daca autoritatile nu gasesc o rezolvare la problemele din educatie, ar putea intra in greva generala pe termen nelimitat, la sfarsitul lunii mai - inceputul lunii iunie, care va duce la neincheierea situatiei scolare, deci la blocarea anul scolar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #bugetari, #greva, #majorari, #salariale , #stiri Emil Boc