Boc avertizeaza firmele cu intarzieri la implementarea proiectelor UE

Sambata, 24 Iulie 2010, ora 18:36
1126 citiri
Boc avertizeaza firmele cu intarzieri la implementarea proiectelor UE

Contractele cu firmele care au intarzieri de sase-noua luni in implementarea proiectelor finantate din bani europeni vor fi reziliate, a anuntat sambata premierul Emil Boc, precizand ca saptamanile viitoare va da "cateva semnale publice", transmite NewsIn.

"Nu ne putem permite sa pierdem bani europeni pentru ca unele firme nu sunt interesate de absorbtia lor.

Le punem la dispozitie rambursarea rapida, punem la dispozitie doua instrumente de cofinantare pentru partea lor. Daca nici in acele conditii nu respecta graficul, atunci vom fi obligati sa reziliem contractele. Deja saptamanile viitoare vom da cateva semnale de acest fel, publice", a declarat Boc.

Premierul a mai anuntat ca toate firmele care au proiecte pe Programul Operational Sectorial "Cresterea competitivitatii economice", gestionat de Ministerul Economiei, vor primi banii pana in 15 august, in baza cererilor de rambursare.

"Am decis ca pana in 15 august toate cererile de rambursare a banilor sa fie finalizate. Cu alte cuvinte, toate firmele care au proiecte europene la acest minister vor primi banii pe baza cererilor de rambursare inaintate.

Cererile de rambursare sa se incadreze intr-o perioada de maximum 60 de zile, in loc de 120 de zile, cat era pana in momentul de fata, cu mentiunea ca speram ca ?i firmele sa depuna documentatiile la timp ?i in conditiile legale", a mai spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#boc, #firme, #proiecte, #ue , #stiri Emil Boc