Boc: Autostrada Sibiu-Pitesti se poate realiza doar in parteneriat public-privat

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 09:07
1999 citiri
Boc: Autostrada Sibiu-Pitesti se poate realiza doar in parteneriat public-privat

Autostrada Sibiu-Pitesti nu se poate construi decat in parteneriat public-privat, sustine premierul Emil Boc, care a precizat, de asemenea, ca tot cu ajutorul unui parteneriat public-privat poate fi construit si tronsonul Comarnic-Brasov, informeaza corespondentul NewsIn.

Emil Boc a precizat ca fara un parteneriat public-privat nu se vor putea realize toate investitiile.

"Din bani publici niciodata nu vom putea realiza toate investitiile in Romania. Sa realizam tot ce avem nevoie, si spital, si drum, si statie de epurare, si autostrada, si hidrocentrala si depozit de legume sau de produse agricole, nu vom putea doar cu bani publici.

Trebuie sa facem ce au facut si altii, sa utilizez acest mecanism al parteneriatului public-privat. Avem o lege a parteneriatului public-privat, care acum este amendata pentru a putea fi pusa in acord cu ceea ce Uniunea Europeana ne-a cerut si am discutat in Guvern ca acum vom transa acest lucru.

Deci, cu alte cuvinte, este inchisa aceasta discutie si putem sa mergem mai departe, astfel incat sa se deruleze marile proiecte de parteneriat public-privat", le-a spus Boc oamenilor de afaceri care au participat la intalnire.

Din punctul de vedere al premierului, cele mai importante proiecte care pot fi realizate doar prin parteneriat public–privat sunt cele dou? autostr?zi Sibiu-Pite?ti ?i Comarnic-Bra?ov.

"Poate cel mai important proiect dintre toate va fi autostrada Sibiu-Pitesti, care nu se va putea realiza decat in parteneriat public-privat, la fel ca si Comarnic-Brasov. Pe Coridorul IV avem finantarea asigurata, cu exceptia acestui tronson, Sibiu-Pitesti.

Dar vor fi si hidrocentrale, cum este cea de la Tarnita, de un miliard de euro, altele care se afla in pregatire, dar si programe de la Ministerul Dezvoltarii, dar si spitale pot fi realizate in parteneriat public-privat, ca sa nu mai vorbim de ceea ce se face la nivel local.

Cadrul este creat, imediat dupa finalizarea modificarii legii, luni (17 aprilie, n.r.), Guvernul va prezenta lista nationala a proiectelor majore din domeniul parteneriatului public-privat, care vor fi deschise mediului de afaceri autohton sau strain"a mai precizat premierul Boc.

#boc, #autostrada sibiu-itesti, #parteneriat public privat, #tronson , #stiri Emil Boc