Boc: Automobilul electric nu va fi doar o idee nastrusnica

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 13:41
1641 citiri
Boc: Automobilul electric nu va fi doar o idee nastrusnica

Guvernul va constitui, in sedinta de miercuri, un grup interministerial care sa elaboreze strategia Romaniei privind fabricarea automobilului electric, a anuntat, marti, premierul Emil Boc, in conferinta Mediafax Talks about Auto Industry. 

"Maine (miercuri -n.r.) voi propune infiintarea in Guvern a unui grup interministerial de lucru, care sa pregateasca o strategie a Romaniei pentru ceea ce inseamna automobilul electric (...)

Probabil ca multi vor spune ce ne trebuie astazi noua sa purtam o discutie despre automobilul electric, pentru ca in lume suntem doar la faza incipienta cand tarile cele mai avansate se gandesc la productie limitata incepand cu 2011, cu 2012, iar noi incercam sa ne gandim la un asemenea aspect in conditiile in care nu avem potentialul pe care il au foarte multe tari avansate din lume", a declarat Boc.

El a apreciat ca acest automobil nu va mai reprezenta peste cativa ani "o idee nastrusnica", ci un avantaj real pentru protectia mediului.

"Asa cum cu zeci de ani in urma, dar nu cu foarte multi, cand aparea primul computer care nu incapea intr-o jumatate din sala aceasta si astazi discutam de laptopuri si de calculatoare in miniatura, sunt convins ca si aici tehnologia va evolua in cativa ani buni, iar automobilul electric nu va fi doar o idee nastrusnica, va fi un lucru real, impus atat de nevoile vietii de zi cu zi, cat si de resursele planetei si nu in ultimul rand de protectia mediului", a precizat premierul.

Primul-ministru a aratat ca, la inceput, acest automobil va fi mai scump, dar ca pe parcurs pretul va deveni unul accesibil.

El a apreciat ca introducerea acestui nou model de autovehicul va reduce dependenta de carburanti, va diminua gradul de poluare si va conduce la constructia unei infrastructuri, avand in vedere ca aceste masini vor necesita echipamente speciale, precum bateriile electrice.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, 23 aprilie, la Uzinele Dacia Mioveni, ca in urmatoarea sedinta de Guvern va constitui un grup interministerial de lucru pentru stabilirea platformei viitoare a taxei de poluare auto si pentru pregatirea strategiei Romaniei cu privire la trecerea la automobilul electric. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#boc, # automobil, # electric , #stiri Emil Boc