Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc asigura SUA ca Romania sprijina dezvoltarea Coridorului energetic sudic

Boc asigura SUA ca Romania sprijina dezvoltarea Coridorului energetic sudic

Romania sprijina dezvoltarea Coridorului energetic sudic care va conecta piata europeana la rezervele din regiunea Marii Caspice si Orientului Mijlociu, iar proiectul Nabucco este prioritar pentru partea romana in cadrul acestui coridor, a declarat, vineri, la New York, premierul Emil Boc.

El s-a intalnit cu emisarul special al SUA pentru Eurasia si problematica securitatii energetice, Richard Morningstar, si a apreciat "procesul permanent de consultare cu Statele Unite" pe probleme de energie, potrivit Guvernului.

"Dorim sa ne asumam un rol activ, la nivelul tarilor central si est-europene, in promovarea unei abordari integrate a proiectelor europene si a politicii UE privind siguranta energetica", a spus Boc.


El s-a referit si la contributia importanta pe care proiectul de transport al gazelor AGRI o poate avea la dezvoltarea Coridorului energetic sudic si la securitatea energetica europeana, asigurand cea mai scurta ruta intre gazul din regiunea caspica si pietele europene.


In acest context, seful Executivului a exprimat aprecierea si sprijinul Romaniei pentru eforturile americane vizand extinderea cooperarii cu tarile din zona Marii Caspice si stimularea interesului acestora pentru piata europeana, arata sursa citata.


Premierul a mai aratat ca strategia energetica a Romaniei a fost elaborata in acord cu obiectivele Uniunii Europene in domeniu si ca Romania este o sustinatoare activa a cooperarii in cadrul Consiliului pentru energie UE-SUA, dorind sa se implice activ pentru succesul proiectelor luate in discutie.


Premierul Emil Boc se afla la New York, pentru reuniunea Adunarii Generale a ONUTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1117 ori
Citeste mai multe despreboc sua coridor energetic sudic