Boc anunta sfarsitul impozitului minim din toamna

Sambata, 21 August 2010, ora 14:55
1313 citiri
Boc anunta sfarsitul impozitului minim din toamna

Prim-ministrul Emil Boc a declarat sambata, la Lugoj, raspunzand unei intrebari, ca introducerea impozitului unic pentru firmele mici nu a fost o greseala si ca masura si-a atins scopul- acela de a scoate de pe piata firmele fantoma - urmand ca din toamna sa fie eliminat, relateza NewsIn.

"Nu a fost o greseala, la vremea lui el si-a atins scopul de a putea elimina de pe piata acele firme fantoma care serveau la tot felul de tranzactii mai mult sau mai putin corecte.

 El va fi eliminat incepand cu toamna acestui an si din septembrie vom promova si alte masuri care vor sustine activitatea economica" a spus premierul.

Boc a masurile se vor adresa atat noilor intreprinzatori, cat si firmelor deja aflate in activitate.

"O sa le vedeti (masurile, n.r.) la inceputul lunii septembrie.

Ele vizeaza mentinerea neimpozitarii profitului neinvestit, sprijinirea tinerilor intreprinzatori, asa-numitele start-up-uri, modificarea plafoanelor de ajutor de stat pentru IMM-uri in sensul coborarii acestora - firmele care angajaza someri si aduc investitii, proiectele de acte normative care astazi sunt dezbatute la Ministerul Finantelor", a aratat Boc.

In ceea ce priveste salariul minim, Boc a afirmat ca se afla in plina faza de negociere cu sindicatele si patronatele si in perioada urmatoare se va lua o decizie la nivel guvernamental.

"Salariul minim va fi stabilit prin hotarare de guvern.

Cat timp suntem in negocieri nu pot sa ma pronunt cu privire la varianta finala", a incheiat Boc.

#boc, #firme, #impozit, #unic , #stiri Emil Boc