Boc anunta initierea unui program de plata online a taxelor locale

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 14:54
972 citiri
Boc anunta initierea unui program de plata online a taxelor locale

Guvernul preconizeaza instituirea de la 1 ianuarie a unui program national prin care taxele locale sa poata fi platite de catre cetateni cu cardul, prin intermediul Internetului, program ce va include in prima faza doar localitatile mari, informeaza Mediafax.

Amintind, in cadrul unei emisiuni RRA, ca plata contributiilor sociale de catre angajatori va fi considerabil usurata de la 1 ianuarie, primul-ministru Emil Boc a anuntat totodata, de la aceeasi data Executivul intentioneaza sa demareze un program ce va permite plata online a taxelor locale de catre persoanele fizice.

"Pentru cetateni deschidem, de la 1 ianuarie, posibilitatea platii online a taxelor locale astfel incat oricunde te afli in lume, la Cluj, Bucuresti sau Los Angeles poti sa intri pe Internet si sa platesti orice taxa pe care o ai in Romania prin simpla accesare a Internetului, cu cardul. Asta inseamna modernitate, inseamna sa faci ceva pentru debirocratizare si pentru cetatean", a declarat Boc.

Programul nu va fi aplicat uniform pe teritoriul tarii, intr-un prim stadiu fiind incluse doar marile orase.

"In prima etapa, vor intra municipiile resedinta de judet sau localitatile peste 150.000 de locuitori care vor avea obligatia ca in sapte luni sa se inscrie in acest program national de plata cu cardul a taxelor si impozitelor din Romania", a explicat primul-ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Alertă de securitate: vulnerabilități critice descoperite în televizoarele LG
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat patru vulnerabilități majore în sistemele de operare LG WebOS, versiunile 4 până la 7, care echipează televizoarele...
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o nouă versiune premium a browserului său, Chrome Enterprise Premium, destinată clienților business care doresc o securitate îmbunătățită și funcții avansate de navigare....
#contributii, #online, #plati, #sociale , #stiri Emil Boc