Boc anunta ca finalizarea lucrarilor de consolidare a DN7 a fost devansata cu trei luni

Marti, 02 Iunie 2009, ora 16:15
1094 citiri
Boc anunta ca finalizarea lucrarilor de consolidare a DN7 a fost devansata cu trei luni

Premierul Emil Boc a declarat, marti, la Nadlac, in judetul Arad, ca termenul de finalizare al lucrarilor la DN 7 va fi devansat cu trei luni de zile, urmand ca receptia lucrarilor sa fie facuta in luna iulie, fata de octombrie cum era stabilit in program, transmite corespondentul NewsIn.

Valoarea lucrarilor executate pe DN 7, Sebes-Deva-Arad-Nadlac, se ridica la valoarea de 739,5 milioane lei, din care 435,5 milioane lei este valoarea lucrarilor efectuate in judetul Arad.

"Am spus ca investitiile sunt o prioritate pentru Guvernul pe care il conduc si am trecut de la faza vorbelor la faza faptelor.

Am primit promisiunea de la ministrul Berceanu ca intreg tronsonul, de la Sebes la Arad, va fi gata inainte de luna octombrie, iar in luna iulie va fi contractat intreg tronsonul.

Asta este o dovada ca, pentru noi, infrastructura nu este o dovada doar pe hartie, ci si o dovada in fapte", a declarat Emil Boc.

Premierul a mai mentionat ca, anul acesta, vor mai fi finalizate pasajul Baneasa de la Bucuresti, centura Clujului, 40 de kilometri din Autostrada Transilvania, 30 de kilometri din autostrada Bucuresti-Ploiesti, la nivel de astfalt.

"Nu exista solutie mai buna in perioada de criza decat sa sustii cu investitiile publice infrastructura Romaniei.

Adica, in trecut ceea ce facea mai sectorul privat, anul acesta trebuie ca noi, statul, sa asiguram resurse financiare pentru investitii masive in infrastructura.

Iar infrastructura Romaniei este poate cea mai importanta investitie pe care Romania trebuie sa o faca in momentul de fata. Pentru prima data punem la treaba banii europeni in folosul romanilor", a mai afirmat Boc.

De asemenea, ministrul Transporturilor Radu Berceanu, a spus ca prin lucrarile la centura municipiului Arad se introduce un sistem care ajuta administratiile locale.

"Noi (Ministerul Transporturilor - n.r.) preluam o portiune de drum din oras, trecem traficul pe acolo cat timp dureaza reparatiile la centura, apoi reparam portiunea de drum din oras si o predam ca noua, ca sa nu fie afectata populatia din oras", a spus Berceanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca se intentioneaza realizarea unei parcari in zona orasului Nadlac, unde TIR-urile sa stationeze si de unde sa fie dirijate spre punctul de frontiera cu Ungaria, astfel incat acesta sa nu fie aglomerat, pe durata controalelor.

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor Radu Berceanu au inaugurat, marti, tronsonul Nadlac-Arad, de pe DN 7, unde au fost executate lucrari de consolidare.

Valoarea lucrarilor executate pe tronsonul Sebes-Nadlac este de 739,5 milioane lei, din care 435,5 milioane lei este valoarea lucrarilor executate pe tronsonul Nadlac-Arad.

Lungimea totala a tronsonului Sebes-Nadlac este de 267,7 kilometri, din care 157,6 kilometri sunt in judetul Arad. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#investitii, # infrastructura, # criza , #stiri Emil Boc