Boc: Am asigurat resursele pentru plata pensiilor

Miercuri, 03 August 2011, ora 22:25
1771 citiri
Boc: Am asigurat resursele pentru plata pensiilor

In urma rectificarii bugetare adoptate miercuri de Executiv, au fost alocate 74 de milioane de lei pentru plata pensiilor pana la sfarsitul acestui an, a precizat premierul Emil Boc, informeaza NewsIn.

Boc a explicat ca Guvernul a pornit de la premisa ca datele din acest moment confirma cresterea economica de 1,5% pentru anul 2011 si a adaugat ca la jumatatea anului, din punct de vedere al tintelor de deficit, se sta mai bine decat prevedeau angajamentele cu institutiile internationale.

"Existe mai multe influente pozitive pe bugetul de stat care ne-au oferit cateva resurse financiare suplimentare in vederea realizarii acestei rectificari pozitive de buget.

Aceste influente sunt: la impozitul pe venit avem plus 155,2 milioane de lei ca urmare a incasarilor din impozitul pe profit virat de agentii economici pe fondul relansarii companiilor pe primul trimestru; la impozitul pe venit si salarii avem plus 144,3 milioane lei (…); TVA are un plus de 650,7 de milioane de lei; cea mai importanta contributie pozitiva vine de la accize - 1.645 milioane de lei; veniturile nefiscale - plus 574 milioane de lei", a explicat premierul.

In cadrul rectificarii bugetare, a mentionat Boc, s-au asigurat, in primul rand, resurse bugetare pentru continuarea lucrarilor de infrastructura - 300 de milioane de lei la Ministerul Transporturilor, aproximativ 300 de milioane de lei la MDRT, resurse de investitii la Ministerul Mediului si asigurarea unor resurse financiare pentru compensarea unor datorii ale companiilor de stat de la Ministerul Transporturilor in special.

"De asemenea, a fost obiectivul rectificarii bugetare de a asigura resursele financiare pentru plata drepturilor cuvenite pensiilor. Am alocat, prin rectificarea de buget la bugetul asigurarilor sociale 74 de milioane de lei, dupa ce s-au facut compensarile intre diversele fonduri pentru plata pensiilor pana la sfarsitul anului", a anuntat premierul.

Boc a prezentat ca, la capitolul cheltuieli de personal, s-au suplimentat pentru cateva ministere sumele necesare pentru plata contributiilor la asigurari de sanatate, in special ministerele din domeniul apararii si sigurantei publice.

Astfel, au fost suplimentate la cheltuieli de personal bugetele MAE - cu 1,3 milioane de lei, bugetul MJ - cu 10 milioane de lei, bugetul MApN - cu 227 milioane de lei, bugetul MAI - cu 344 milioane de lei din care 94 milioane de lei sunt pentru recensamantul populatiei, bugetul SRI - cu 38,5 milioane de lei, bugetul SIE - cu 5 milioane lei, bugetul SPP - cu 3 milioane de lei, bugetul STS - cu 6,4 milioane de lei.

In privinta Ministerului Economiei, s-au acordat resurse financiare pentru a se putea asigura subventia la minerit si 24 de milioane de lei pentru cardul Kogalniceanu.

Ministerul Agriculturii a primit 735 milioane de lei pentru fondurile de garantare pentru absorbtia fondurilor europene.

Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
#buget asigurari sociale, #emil boc, #pensii, #plata pensii, #rectificare bugetara , #stiri Emil Boc