Boc: Am amanat primele de vacanta pentru a observa rezultatele economiei

Joi, 16 Iulie 2009, ora 09:16
1702 citiri
Boc: Am amanat primele de vacanta pentru a observa rezultatele economiei

Executivul a decis amanarea acordarii primelor de vacanta, urmand ca bugetarii sa le primeasca la finele anului, in functie de rezultatele economiei, a anuntat miercuri premierul Emil Boc, lasand de inteles ca persoanele care au primit deja primele nu trebuie sa returneze sumele incasate.

"Intr-o perioada de criza, cand oamenii din mediul privat sunt dati afara, sunt in somaj tehnic, isi pierd in fiecare zi locurile de munca, e firesc ca si in sectorul public sa ne uitam cu mai multa atentie la modul cum sunt cheltuiti banii publici. De aceea, am luat decizia de amanare a primelor de vacanta pentru a observa care sunt rezultatele economiei si resursele financiare aferente dupa primul semestru, urmand ca in functie de acestea sa luam o decizie in consecinta", a declarat Boc.

Premierul a argumentat ca, in perioada de criza, angajatii din sectorul public si cel privat nu pot fi tratati "cu unitati de masura diferite".

"Cred ca trebuie sa avem aceasta solidaritate, acesta intelegere. (...) In privinta bonusurilor, premiilor si a celorlalte lucruri aferente, in masura in care economia ne va permite, evident, ca le vom acorda", a adaugat premierul.

Intrebat daca bugetarii care au primit deja primele de vacanta vor fi nevoiti sa le returneze, premierul a lasat sa se inteleaga faptul ca acestia vor pastra sumele incasate.

"Am spus ca se amana. Asta inseamna ca aceste drepturi exista, dar plata lor a fost amanata. Cand? Va fi decisa in functie de rezultatele economiei. Repet, nici cei care nu au primit nu pierd banii. Ei vor primi banii, dar atunci cand economia va permite acest lucru", a spus el. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
#amanare, #bani, #boc, #economie, #prime, #vacanta , #stiri Emil Boc