Boc afirma ca ii va demite pe "smecherasii" din Guvern

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 23:20
1191 citiri
Boc afirma ca ii va demite pe "smecherasii" din Guvern

Premierul Emil Boc a declarat miercuri ca va demite functionarii care lucreaza cu fonduri europene si care, potrivit informatiilor pe care le-a primit de la sindicate si patronate, schimba criteriile de eligibilitate ale proiectelor pentru a favoriza anumite firme.

"Am aflat astazi (miercuri, n.r.) de la oamenii de afaceri si de la sindicate niste lucruri care m-au ingrozit. Sunt tot felul de smecherasi pe la noi, pe la Guvern, in subordinea mea, care schimba regulile in timpul jocului.

Adica de la depunerea proiectului, in anumite conditii, in perioada de evaluare, mai schimba cate o conditie ca sa mai favorizeze pe unii sau pe altii. Am cerut toate datele, le voi verifica si ii voi zbura in secunda urmatoare", a declarat Boc la B1 Tv.

Premierul a precizat ca bugetarii care gestioneaza fonduri europene vor beneficia de un bonus salarial in functie de performante. "Dar nu bonusuri garantate, cum era in trecut, daca lucrai cu fonduri UE primeai 75% de la portar la oricine trecea prin institutia respectiva. (..)

Nu se mai poate continua cu smecheria asta ieftina in care, dupa ce ai avut niste reguli ale jocului, sa le schimbi tu pe parcurs, pentru ca ai vazut cam cine a depus dosare si cine ar trebui sa castige", a spus el.

Peste 100 de ONG-uri, alaturi de sindicate si patronate, i-au trimis premierului Emil Boc in urma cu cateva zile o scrisoare deschisa prin care semnaleaza problemele cu care se confrunta cei care incerca sa acceseze fonduri europene.

Semnatarii au atras atentia ca, in lipsa unor masuri, Romania ar putea pierde o mare parte din cele 30 de miliarde de euro de la CE, de care ar trebui sa beneficieze Romania in exercitiul bugetar 2007-2013. Miercuri, prim-ministrul a avut si o intrevedere cu sindicatele si patronatele, la sediul Ministerului Muncii. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#boc, #smecherasi, #guvern, #premier , #stiri Emil Boc