Boc: Actiunile de combatere a evaziunii au inceput sa aduca beneficii

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 00:13
986 citiri
Boc: Actiunile de combatere a evaziunii au inceput sa aduca beneficii

Primul-ministru Emil Boc a sustinut joi ca OUG 54 privind combaterea evaziunii a inceput sa aduca beneficii, incasarile suplimentare la buget prin aplicarea prevederilor ei putand fi cuantificate, transmite NewsIn.

In sprijinul afirmatiei sale, primul-ministru a invocat cresterea incasarilor din TVA in semestrul II, cand OUG 54 a inceput sa-si produca efectele, comparativ cu perioada similara a anului 2009.

Daca in semestrul II din 2009, incasarile din TVA s-au cifrat la 17,2 miliarde de lei, in aceeasi perioada a anului 2010 au ajuns la 22,8 miliarde. Din aceasta diferenta, 4,6 miliarde de lei provin din cresterea nivelului TVA, insa un miliard reprezinta suma datorata intensificarii luptei impotriva evaziunii fiscale.

In ceea ce priveste accizele, Boc a aratat ca in semestrul I din 2010 incasarile au fost de 6,7 miliarde, in timp ce in semestrul II au crescut la 9,5 miliarde. Boc sustine ca, din aceasta diferenta, doar 0,2 miliarde provin din cresterea accizelor, restul fiind datorat tocmai OUG 54.

"Rezultatele acestor demersuri din aceste zile de a curati vamile de acte de coruptie si practici evazioniste se vor reflecta in incasari suplimentare la bugetul de stat. Asta inseamna ca vom avea resurse financiare suplimentare pentru ceea ce inseamna sustinerea investitiilor, a locurilor de munca, a platii obligatiilor sociale pe care statul le are. Acest Guvern, indiferent de piedicile pe care unii sau altii incearca sa le puna, va avea toleranta zero fata de actele de evaziune si de coruptie si va merge pana la capat", a conchis Emil Boc.

#actiuni de combatere a evaziunii, #beneficii, #TVA, #evaziune fiscala, #emil boc, #OUG 54 , #stiri Emil Boc