Boc a felicitat-o pe Boagiu ca a deblocat constructia de autostrazi

Vineri, 20 Mai 2011, ora 16:33
1573 citiri
Boc a felicitat-o pe Boagiu ca a deblocat constructia de autostrazi

Daca guvernarea din perioada 2007-2009 nu ar fi intarziat implementarea programului operational de transporturi, astazi am fi avut autostrazi europene sustine premierul Emil Boc, care a felicitat-o, vineri, pe Anca Boagiu ca a deblocat proiectele, potrivit NewsIn.

"Daca nu s-ar fi pierdut cei doi ani, 2007-2009, (...) aceste autostrazi puteau fi gata astazi.

Atunci cand am ajuns la guvernare a trebuit sa luam totul de la zero, nici macar Programul Operational Transport nu era acreditat, daramite sa fie proiecte facute si inaintate la Uniunea Europeana", a declarat Emil Boc cu ocazia semnarii contractelor pentru loturile de autostrada de pe Coridorul IV, finantate din POS-T.

El a felicitat-o pe Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, pentru ca a reusit sa deblocheze constructia de autostrazi.

"Daca nu exista acum o echipa a ministrului Transporturilor sa faca din absorbtia fondurilor europene prioritatea zero a Ministerului Transporturilor, probabil ca nici astazi nu am fi semnat aceste contracte, acum este momentul sa ne concentram pe implementarea lor si pe finalizarea celorlalte proiecte aflate in executie.

Am apreciat si eforturile pe care ministrul Transporturilor le-a facut pentru a impune rigoare, seriozitate si respectarea calitatii si a termenelor.

Inca o data o felicit pe doamna ministru si pe intreaga echipa care a lucrat cu dansa", a mai spus premierul.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a semnat vineri contracte pentru atribuirea unor lucrari de proiectare si constructie, pentru cinci loturi de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean, in valoare de peste 692,68 milioane euro.

"Sunt primele cinci contracte de autostrada din cele noua pachete pe care le-am scos la licitatie, celelalte patru urmand sa fie semnate peste doua saptamani.

Cele cinci contracte acopera o lungime de autostrada de 98,17 km. Vrem sa crestem rata absorbtiei, prin lansarea acestor licitatii, la 20% si cred ca acest tel va fi atins", a declarat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu.

Aceasta a precizat ca, in prezent, exista 313 km de autostrada executati, iar alti 276 de kilomtetri sunt in executie.

Toate cele cinci contracte sunt finantate de catre Uniunea Europeana, prin Fondul de Coeziune (85%) si de catre Guvernul Romaniei (15%).

La randul sau, premierul Emil Boc, prezent la semnarea contractelor, a declarat ca ii felicita pe cei care au castigat licitatia, dar dovada se va vedea cand aceste proiecte vor fi gata.

"Din cate am inteles, aceste cinci tronsoane de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean vor fi gata in 2013", a spus Boc.

Referitor la tronsonul de autostrada Timisoara - Lugoj, unde contractul a fost contestat, dar astazi a fost, totusi, semnat, ministrul Boagiu a precizat: "Contestatia a fost retrasa si prin urmare nu se pot face presiuni".

Lucrarile de "Proiectare si executie Autostrada Timisoara Lugoj" au fost atribuite asocierii Spedition UMB - Tehnostrade - Carena Impresa, valoarea contractului fiind de 63,62 milioane euro cu TVA.

Contractul "Proiectare si executie Autostrada Nadlac - Arad" a fost adjudecat de asocierea Romstrade - Monteadriano Engenharia - Donep Construct, valoarea fiind de 115,80 milioane euro cu TVA.

Castigatorul contractului "Proiectare si executie Autostrada Nadlac - Arad si drum de legaturta" este Alpine Bau, iar valoarea contractului se ridica la 124,45 milioane euro cu TVA.

Contractul "Proiectare si executie Autostrada Lugoj- Deva" a fost atribuit asocierii Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua - Cossi Costruzioni, valoarea fiind de 205,90 milioane euro.

Lucrarile de "Proiectare si executie Autostrada Orastie - Sibiu" i-au revenit ofertantului Impregilo, valoarea contractului ridicandu-se la 182,91 milioane euro. 

#autostrazi europene emil boc, # constructia de autostrazi anca boagiu, # , #stiri Emil Boc