Boc a desecretizat actul aditional cu Sterling

Joi, 05 Februarie 2009, ora 23:43
1531 citiri
Boc a desecretizat actul aditional cu Sterling

Premierul Emil Boc a anuntat desecretizarea actului aditional la contractul dintre Agentia Resurselor Minerale si Sterling, precizand ca a fost obtinut acordul companiei canadiene pentru prezentarea datelor din document, contractul urmand sa fie publicat pe site-ul ANRM.

Premierul Emil Boc a cerut juristilor din Guvern sa caute solutii legale pentru modificarea unor clauze din contractul pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia, iar prevederile contractului dintre ANRM si Sterling vor fi declasificate, au declarat anterior agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Actul aditional incheiat, prin hotarare de guvern a fostului Cabinet, la contractul pentru cele doua perimetre dintre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) si Sterling Resources Ltd a fost discutat in sedinta de joi a Guvernului.

"Premierul a aratat, in discutia din sedinta Guvernului, ca o clauza speciala face ca anularea contractului sa fie foarte dificila, dar s-a decis ca juristii Guvernului sa caute o solutie pentru modificarea anumitor clauze", au afirmat sursele citate.

Premierul Emil Boc l-a demis, miercuri, pe Bogdan Gabudeanu din functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale si a dispus demararea procedurilor legale in vederea declasificarii anexei la HG privind aprobarea actului aditional la contractul pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia.

De asemenea, seful Executivului a sesizat Departamentul de Control al Primului-ministru in vederea elucidarii conditiilor in care a fost atribuit contractul de concesionare incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) si Sterling Resources Ltd.

Conducerea ANRM a fost preluata de Maracineanu Gelu Agafiel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pentru, #din, #ANRM, #contractul, #Resurse, #Sterling, #Minerale, #fost, #Guvernului, #Premierul , #stiri Emil Boc