Boc a dat asigurari ca anul viitor incep lucrarile la drumul expres Baia Mare-Satu Mare-Petea

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 09:23
1244 citiri
Boc a dat asigurari ca anul viitor incep lucrarile la drumul expres Baia Mare-Satu Mare-Petea

Primul ministru al Romaniei, Emil Boc, a dat asigurari, joi, la baia Mare, ca incepand cu 2010 va fi sustinuta financiar demararea lucrarilor la drumul expres Baia Mare-Satu Mare-Petea, care ar urma sa faca legatura cu frontiera Ungariei, transmite corespondentul NewsIn.

Pe de alta parte, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a propus ca drumul sa nu fie unul cu patru benzi, asa cum prevedea proiectul initial, ci unul cu doua benzi care sa respecte normele europene.

Prezent la Baia Mare, primul-ministru al Romaniei, Emil Boc, a declarat ca Guvernul a alocat 20 % din buget pentru lucrari la infrastructura.

Acesta a aratat ca infrastructura va ramane una dintre prioritatile guvernantilor si in anii urmatori, pentru a putea fi finalizate lucrarile incepute, dar si pentru a fi incepute alte investitii.

Referindu-se la Maramures, Emil Boc a aratat ca din 2010 vor fi alocate fonduri pentru inceperea lucrarilor la drumul expres Baia mare-Satu Mare-Petea.

,,Incepand cu 2010 vom sustine prin finantare, un proiect extrem de important agreat de cele doua Guverne al Romaniei si al Ungariei, drumul expres Baia Mare-Satu Mare-Petea.

A venit timpul sa facem pasii decisivi de pe hartie in practica. E un obiectiv important, stiu ca va avea rol si de centura de ocolire. Asa cum am reusit anul acesta sa finantam obiective importante de investitii, asa vom gasi resurse si anul viitor", a afirmat Emil Boc.

La randul sau ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a aratat optimist ca lucrarile la drumul expres vor incepe cel tarziu in primavara anului viitor, numai ca acesta a propus si modificarea proiectului initial.

De la un drum rapid cu 4 benzi, Berceanu a propus executarea unui coridor rutier cu numai 2 benzi, care sa respecte normele europene, respectiv gard de protectie, marcarea corespunzatoare.

Berceanu a declarat ca drumul trebuie sa asigure fluidizarea traficului rutier. Ideea ministrului Transporturilor va genera si moficarea documentatiei, pentru ca va fi nevoie de un nou studiu de fezabilitate.

Cu toate acestea, Berceanu a spus ca investitia va demara in primavara lui 2010.

,,Trebuie sa reluam tot ce s-a pus pe acel studiu de fezabilitate. In primavara ar urma sa dam drumul la lucrare.

E bine sa incepem drumul cu doua benzi, si va satisface ceea ce aveti nevoie, sa circulati rapid de aici pana la granita cu Ungaria", a declarat Berceanu.

Cat priveste mult-discutatul proiect al ,,Tunelului pe sub Gutai" despre care s-a vorbit in guvernarile Nastase si Tariceanu, ministrul Transporturilor a afirmat ca deocamadata nu se pune problema demararii unei astfel de investitii pentru ca nu sunt bani.

,,De povestitori e plina Romania. Am vazut ce au promis altii. Daca o portiune de 6-7 tuneluri intre Comarnic si Brasov costa 1,5 miliarde de euro, va dati seama care sunt sumele cand discutam despre un tunel", a explicat radu Berceanu.

Acesta nu a exclus insa varianta concretizarii proiectului ,,Tunel pe sub Gutai" in cazul in care economia se va indrepta, criza economica va disparea si daca vor exista banii necesari. 

#Boc, # proiect, # infrastructura, # investitii , #stiri Emil Boc