Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: 1 milion de contracte noi au fost inregistrate in ultimele patru luni

Boc: 1 milion de contracte noi au fost inregistrate in ultimele patru luni

Premierul Emil Boc a declarat la Scoala de vara a PDL de la Eforie Nord, ca de la intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii au fost inregistrate aproape un milion de contracte de munca noi, informeaza Mediafax.

"Codul Muncii, o reforma atat de criticata de opozitie ca va aduce sclavia in Romania.


Asa sclavie a adus Codul Muncii incat in patru luni de zile a adus aproape un milion de noi contracte de munca. Ca sa va dau datele exacte, in cele patru luni de functionare a noului Cod al Muncii s-au inregistrat contracte noi 967.548, din care pe durata nedeterminata 642.485, adica 66,40 la suta si pe durata determinata 325.063, adica 33,60 la suta.


In aceeasi perioada de timp au incetat 237.129, deci din 967.548 scadeti cele 237.129 si avem peste 700.000 de contracte noi care sunt in activitate", a spus Boc. 


El a precizat ca numarul contractelor de munca active este peste sase milioane, fiind mai mare decat cel inregistrat in anul 2008. 


"Numarul contractelor active in Romania este cu peste 100.000 mai mare decat cel mai mare numar de contracte active din 2008. Astazi, numarul de contracte active de munca este 6. 385.174. Deci, aceste cifre ne arata ca aceste reforme si-au aratat si isi arata rezultatul oricat ar critica cei din opozitie", le-a spus Boc tinerilor democrat-liberali. 


Premierul Emil Boc a participat, sambata, la Scoala de vara a tineretului democrat-liberal, care a inceput, joi, la Eforie Nord si ale carei lucrari se vor incheia duminica.


Pana acum, printre liderii PDL prezenti la manifestare s-au aflat Elena Udrea, Roberta Anastase, Traian Igas, Ioan Oltean.


Potrivit unor surse politice, duminica dimineata, este asteptat sa soseasca la manifestare si presedintele Traian Basescu, desi organizatorii nu au anuntat ca l-ar fi invitat si pe seful statului.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1009 ori