Boagiu: Centura Constantei va fi finalizata la sfarsitul lui septembrie

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 16:41
1517 citiri
Boagiu: Centura Constantei va fi finalizata la sfarsitul lui septembrie

Centura Constantei, 21,5 km, va fi finalizata pe 30 septembrie, urmand ca toate cele patru benzi sa fie deschise traficului, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, informeaza NewsIn.

"Discutam de un proiect care a zacut vreme de mai bine de doi ani. Am reusit sa recuperam nu doar intarzierile, dar suntem chiar in grafic", a spus Boagiu.

Aceasta a adaugat ca in prezent sunt peste 270 de kilometri de autostrada in executie si 1000 de kilometri de drumuri nationale in reparatii.

"Am sa spun un lucru care nu place, dar cu care trebuie sa ne obisnuim: autostrada nu e farmacie. Nu pui in creuzet, amesteci substantele si ti-au iesit pastilele. Proiectele de drumuri si autostrazi necesita timp pentru a fi construite. Termenele pentru tronsoanele in executie si respectarea lor pana in acest moment ne demonstreaza ca ne apropiem de normalitate in ceea ce priveste executia de drumuri si autostrazi", a adaugat ministrul.

In iunie 2012 va fi finalizat si tronsonul Medgidia-Constanta din A2, iar intre Cernavoda si Medgidia se va putea circula pe doua benzi, a mai spus Boagiu.

Potrivit ministrului, pana la sfarsitul anului viitor, Autostrada Soarelui va fi finalizata in totalitate. "Anul viitor vom putea circula pe autostrada catre mare, chiar daca inceputul a fost dificil. Parea o misiune de neindeplinit", a adaugat ministrul Transporturilor si Infrastructurii.

Valoarea totala a lucrarilor la tronsonul de autostrada Medgidia-Constanta se ridica, potrivit autoritatilor, la aproximativ 600 milioane lei fara TVA, buget sustinut prin Fondul de coeziune, de Guvernul Romaniei si BEI. Constructorul portiunii Medgidia-Constanta este consortiul format din firmele Astaldi si Max Boegl.

Tronsonul Medgidia-Constanta traverseaza judetul Constanta prin localitatile Medgidia, Castelu, Poarta Alba, Murfatlar si Valul lui Traian.

Portiunea de autostrada Constanta - Murfatlar, de 14 km, parte a tronsonului Medgidia-Constanta din Autostrada Soarelui, a fost deschisa circulatiei, in urma cu o luna, sectiunea de drum fiind inaugurata de premierul Emil Boc si de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a notificat, pe 11 aprilie, firma Colas cu privire la rezilierea contractului pentru proiectarea si executia autostrazii Cernavoda-Constanta, tronsonul Cernavoda-Medgidia, si a anuntat ca intreprinde demersuri pentru o noua licitatie de atribuire.

Potrivit CNADNR, masura a fost luata de catre Companie ca urmare a refuzurilor repetate ale Colas de a continua executia lucrarilor invocand diverse motive pentru a justifica intarzierile si avand in vedere lipsa unei planificari si mobilizari corespunzatoare, precum si lipsa aprovizionarii cu materiale.

#centura constanta lucrari, #autostrada, #infrastructura, #anca boagiu , #stiri Emil Boc