BNS nu mai discuta cu Guvernul fara masuri concrete

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 23:55
1060 citiri

Conducerea BNS a discutat, marti, peste doua ore cu premierul Emil Boc si ministrul Muncii, Ioan Botis, fara a fi rezolvata vreo problema, in acest context sindicalistii avertizand Executivul ca lipsa unor masuri concrete va conduce la refuzul dialogului, informeaza Mediafax.

Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat, marti, dupa discutiile de la Guvern, ca timp de doua ore si patruzeci de minute premierului i-au fost aduse la cunostinta probleme din toate domeniile de activitate, multe dintre acestea nefiindu-i cunoscute.

"Erau zone intregi nedescoperite ca informatie de catre premier. I-am semnalat mai multe probleme si i-am pus la dispozitie datele noastre care speram sa-i fie utile si sa-si puna colegii la treaba. (...) Sper ca saptamana viitoare sa rezolvam o parte dintre probleme dar l-am avertizat ca daca si aceasta intalnire va fi degeaba este ultima oara cand BNS mai participa la o intalnire cu acest Guvern", a spus Costin.

Potrivit liderului BNS, premierul a acceptat ca in cursul saptamanii viitoare sa participe la doua intalniri cu sindicatele din Energie si cu cei din Agricultura dupa ce reprezentantii BNS l-au avertizat asupra problemelor grave din aceste sectoare de activitate.

Costin i-a mai cerut ca in tot ce inseamna companii cu capital de stat sa fie introdusa teza privatizarii managementului acestor companii.

De asemenea, BNS a cerut ca Guvernul sa prezinte rezultatul restructurarilor pe care le-a anuntat in sectorul bugetar atragand atentia ca disponibilizarile nu s-au facut tinand cont de competente sau profesionalism ci pe criterii de clientela politica.

Sindicalistii au precizat ca s-a discutat si despre posibilitatea majorarii salariilor in 2011, insa Emil Boc a insistat pe ceea ce se stia deja respectiv incadrarea intr-un fond de 39 de miliarde de lei, potrivit liderului de sindicat.

Costin a precizat ca raman in continuare pe agenda discutiilor cu Guvernul Legea salarizarii unitare, Legea de aplicare a Legii de salarizare si salariul minim pe economie, subiecte care vor fi discutate in perioada urmatoare cu toate confederatiile sindicale. 

#bns, #guvern, #masuri concrete, #legea salarizarii unice , #stiri Emil Boc