Berceanu: Nu exista nicaieri in lege o opreliste ca ministrii sa nu-si continue interimatul

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 18:43
1280 citiri
Berceanu: Nu exista nicaieri in lege o opreliste ca ministrii sa nu-si continue interimatul

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care ocupa interimar si portofoliul Agriculturii a declarat joi pentru NewsIn ca nu exista niciun inpediment legal ca ministrii care asigura in acest moment interimate sa nu poata exercita in continuare aceste functii, informeaza NewsIn.

"Nu mi-am dorit sa fiu la agricultura, e o situatie datorata iesirii intempestive a PSD de la guvernare. Constitutia spune ca interimatul are 45 de zile, dar nici acolo, nici in Legea de organizare a Guvernului nu apare ceva legat de situatia pe care o avem acum. Parlamentul n-a facut in asa fel incat interimatul sa inceteze, asa ca lucrurile pot ramane ca atare, sa se continue de la sine. Nu exista nicaieri nicio opreliste sau o pedeapsa daca in 45 de zile nu se poate modifica interimatul. O solutie ar fi sa ni se dea alte interimate de 45 de zile", a declarat Berceanu, dand de inteles practic ca actualii ministrii vor exercita in continuare functiile al caror interimat expira vineri.

"N-avem o Constitutie mai proasta decat altele, ci mai proaspata. In alte tari chiar daca exista o Constitutie mai veche este la fel de lapidara, dar acolo exista alte legi sau cutume care ajuta la intelegerea sau aplicarea Constitutiei", a mai explicat liderul PDL.

Ministrul interimar al Sanatatii, Adrian Videanu, a declarat pentru NewsIn ca nu se pune problema incredintarii conducerii ministerului unui secretar de stat, asa cum sugerase presedintele Traian Basescu, si ca va asigura sefia si dupa expirarea celor 45 de zile de interimat.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca ministrii Cabinetului Boc nu pot fi numiti in continuare interimari dupa ce le expira aceste mandate, portofoliile lor urmand a fi preluate, pana la validarea unui nou Cabinet, de secretarii de stat din ministere.

Premierul Emil Boc a anuntat, la 1 octombrie, in ziua in care PSD a decis sa iasa de la guvernare, ca a hotarat sa limiteze"starea de incertitudine", motiv pentru care a numit ministri interimari, urmand ca in intervalul de 45 de zile sa vina in Parlament cu un nou Executiv.

Astfel, premierul Emil Boc se ocupa si de Educatie, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea este interimar la Munca, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, la Agricultura. Adriean Videanu, ministrul Economiei, se ocupa interimar de Sanatate, Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, de Externe, Elena Udrea, ministrul Turismului, este interimar la ministerul Mediului, Sorina Placinta, ministrul Tineretului si Sportului, la Ministerul pentru relatia cu Parlamentul, iar Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor, la IMM. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#berceanu, # ministri, # interimat , #stiri Emil Boc