Beneficiarii pensiilor de serviciu primesc drepturile recalculate din 14 septembrie

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 01:03
1558 citiri
Beneficiarii pensiilor de serviciu primesc drepturile recalculate din 14 septembrie

Beneficiarii pensiilor de serviciu, cu exceptia celor militare de stat, ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, vor incasa, din 14 septembrie, noile cuantumuri ale drepturilor de pensie, informeaza, marti, Casa de Pensii, potrivit Mediafax. 

Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) precizeaza ca pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, pensiile de serviciu ale personalului diplomatic si consular, pensiile de serviciu ale functionarilor publici parlamentari, pensiile de serviciu ale deputatilor si senatorilor, pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila, pensiile de serviciu ale personalului Curtii de Conturi au fost recalculate, potrivit algoritmului de calcul prevazut de Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.

"Noile decizii de pensie, insotite de buletinele de calcul, au fost transmise beneficiarilor prin posta sau au fost ridicate personal de catre acestia de la sediile caselor teritoriale de pensii, actiunea avand termen de finalizare data de 1 septembrie 2010.

Incepand cu data de 14 septembrie 2010, beneficiarii pensiilor de serviciu urmeaza sa incaseze noile cuantumuri ale drepturilor de pensie, plata efectuandu-se in functie de optiunea initiala a acestora, prin posta sau prin cont bancar", se arata in comunicatul remis, marti, agentiei MEDIAFAX.

CNPAS precizeaza ca pensiile militare de stat si pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor sunt in prezent in proces de recalculare, potrivit algoritmului de calcul prevazut de Legea 19/2000 referitor la sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, de catre institutiile in evidenta carora se afla persoanele beneficiare.

"Datorita numarul mai mare de beneficiari ai acestor pensii, termenul de finalizare al procesului de recalculare, va fi pana la data de 1 ianuarie 2011", se mai arata in comunicat.

Premierul Emil Boc a anuntat, in iulie, ca pana la 1 septembrie vor fi recalculate 6.250 pensii speciale ale personalului auxiliar din instante, diplomatilor, parlamentarilor, personalului aeronautic si al Curtii de Conturi, iar pana la sfarsitul acestui an vor fi recalculate 168.000 de pensii militare de stat, urmand ca acestea sa fie achitate intr-un nou cuantum dupa 1 ianuarie 2011.

Nu vor fi diminuate pensiile militare de stat mai mici de 3.000 de lei. 

Ce valoare a atins pensia medie lunară în România, în primul trimestru din 2024
Ce valoare a atins pensia medie lunară în România, în primul trimestru din 2024
Pensia medie lunară în România a atins valoarea de 2.418 lei, în primul trimestru al anului 2024. Aceasta reprezintă o creștere de 13,8% față de trimestrul precedent. Creștere de...
#pensii, #recalculari, #serviciu , #stiri Emil Boc

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem