AVAS ar putea disponibiliza mai mult de o treime din personal

Vineri, 26 Februarie 2010, ora 10:27
1730 citiri
AVAS ar putea disponibiliza mai mult de o treime din personal

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ar putea disponibiliza 150 de salariati, reprezentand peste o treime din totalul personalului, pentru ca institutia sa se incadreze in bugetul alocat pentru acest an, a declarat agentiei MEDIAFAX presedintele AVAS, Aurelian Popa.

Reorganizarea numarului de posturi ar urma sa fie operata printr-o hotarare de guvern, a mentionat Popa, precizeaza Mediafax.

Pe de alta parte, seful AVAS a aratat ca 160 din cei 422 de angajati au contestat un ordin al institutiei, din 15 februarie, prin care le-au fost reduse salariile.


Popa a adaugat ca se asteapta ca numarul contestatiilor sa creasca in perioada urmatoare, in conditiile in care multi angajati au intrat in concediu medical imediat dupa aparitia ordinului.


Presedintele AVAS a mai spus ca ii intelege pe unii dintre angajati, carora le va fi greu sa se descurce in noile conditii, insa vechile salarii nu mai puteau fi pastrate.


Premierul Emil Boc a declarat marti ca peste o suta de angajati ai AVAS au intrat in concediu medical, incercand astfel sa scape de sub incidenta Legii de salarizare unitara, prin care salariile individuale sunt reduse, de la 17.000 lei la 2.500 lei.


In replica, reprezentantii salariatilor AVAS sustin ca afirmatiile premierului privind salariile din institutie sunt false si le prejudiciaza imaginea, valoarea remuneratiilor lor fiind mult sub cea indicata de seful Executivului, si arata ca drepturile salariale le-au fost diminuate de la 15 februarie cu 55-60%.

 

#avas, # disponibilizari, # angajati, # concediu medical, # salarii , #stiri Emil Boc