Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autoritatile locale vor asigura ajutor la caldura de minim 10% din nivelul acordat de la buget

Autoritatile locale vor asigura ajutor la caldura de minim 10% din nivelul acordat de la buget

Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa asigure acordarea de sprijin cumulat pentru energie termica, din bugetele locale, de cel putin 10% din maximul compensarii procentuale acordate de la bugetul de stat, a declarat miercuri premierul Boc, potrivit Mediafax. 

"Daca autoritatile locale acorda doar jumatate din cei 700 de milioane pe care i-au acordat anul trecut, factura cetateanului care se afla in acest transe de venit (pentru care Guvernul acorda ajutor - n.r.) nu va creste, cu aceasta conditie ca autoritatile locale sa acorde ajutoarele de incalzire satbilite de Guvern", a declarat premierul Boc.

El adaugat ca, in functie de resursele proprii, autoritatile administratiei publice locale pot aproba ajutoare pentru energia termica peste transele si procentele stabilite de Guvern.

Guvernul a aprobat, miercuri, nivelul noilor plafoane de venituri in cazul persoanelor cu venituri mici, pentru care se vor acorda subventii de la bugetul de stat pentru incalzirea in sezonul rece.

Pragul maxim pentru care se acorda subventia de la buget pentru la incalzire a fost majorat de Guvern de la 615 lei, cat a fost in 2010-2011, la 786 de lei.

In 2010 - 2011, persoanele care aveau venit pe membru de familie de pana la 615 lei primeau 10% subventie, iar de anul acesta, cei cu venit intre 615 si 786 vor primi 5%.

Pentru persoanele singure acest prag va fi de 1.082 de lei, ajutorul fiind de 10% din factura.

Guvernul a eliminat, conform celor convenit cu FMI, subvensia generalizata la incalzire, care anul trecut s-a ridicat la 350 milioane lei.

Nivelul ajutoarelor de incalzire acordate de Ministerul Muncii persoanele cu venituri mici pentru apropiatul sezon rece se va ridica la 345 milioane lei. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1704 ori
Citeste mai multe despresubventie caldura emil boc