Aplicarea noilor reguli privind combaterea evaziunii fiscale, adoptata de Guvern

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 13:06
1525 citiri
Aplicarea noilor reguli privind combaterea evaziunii fiscale, adoptata de Guvern

Guvernul a adoptat, vineri, normele metodologice de aplicare a noilor reguli privind combaterea evaziunii fiscale, precizeaza Mediafax.

Premierul Emil Boc a afirmat ca aceste norme stabilesc, inca o data, mentinerea cotei reduse de TVA la mai multe servicii.

El a mentionat astfel cota de 9% pentru serviciile constand in permiterea accesului in castele, case memoriale, muzee, monumente, gradini botanice si zoologice, targuri, expozitii, evenimente culturale, cinematografe, pentru livrarea de carti, manuale scolare, ziare, reviste, pentru livrarea de proteze si accesorii ale acestora, cu exceptia celor dentare, pentru livrarea de produse ortopedice, pentru livrarea de medicamente de uz uman si veterinar si pentru cazarea in sectorul hotelier.

De asemenea, normele metodologice prevad ca TVA de 5% este mentinuta pentru vanzarea locuintelor cu o suprafata utila de maxim 120 de metri patrati, pentru livrarea de cladiri cu destinatia de camine de batrani si de pensionari sau pentru case de copii, pentru centrele de recuperare-reabilitare pentru minori cu handicap.

Cota de TVA de 5% se mentine si pentru vanzarea de cladiri, inclusiv a terenurilor pe care sunt construite, catre primarii, in vederea atribuirii ca locuinte sociale cu chirie subventionata unor persoane sau familii a caror situatie economica nu le permite accesul la o locuinta in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietii.

Ordonanta de combatere a evaziunii fiscale a fost publicata la finele lunii iunie in Monitorul Oficial, din actul normativ fiind eliminate prevederile initiale referitoare la aplicarea TVA pentru achizitii intracomunitare si accizele la produse de lux.

Surse oficiale au declarat anterior agentiei MEDIAFAX ca Guvernul a decis sa renunte la aplicarea TVA pentru achizitii intracomunitare si reintroducerea accizelor la produse de lux, dupa ce Comisia Europeana a atentionat ca aceste prevederi incalca legislatia UE.

 

#combatere, #evaziune, #fiscala, #ordonanta , #stiri Emil Boc

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO