Angajati AVAS: Afirmatiile premierului Boc legate de salariile din institutie sunt false

Vineri, 26 Februarie 2010, ora 10:45
1322 citiri
Angajati AVAS: Afirmatiile premierului Boc legate de salariile din institutie sunt false

Reprezentantii salariatilor AVAS sustin ca afirmatiile premierului Emil Boc privind salariile din institutie sunt false si le prejudiciaza imaginea, valoarea lor fiind mult sub cea indicata de seful Executivului, si arata ca drepturile salariale le-au fost diminuate de la 15 februarie cu 55-60%.

Reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului au transmis, joi, o pozitie fata de declaratiile premierului intr-un comunicat trimis de pe adresa reprezentantisalariati@avas.gov.ro, precizeaza Mediafax.

Acestia precizeaza ca afirmatiile premierului sunt nereale si "au menirea sa devieze atentia de la adevaratele probleme ale societatii".


"Dezinformarea celor care citesc sau asculta cele transmise de catre Prim-Ministrul Boc se realizeaza si cu privire la cuantumul salariilor existente in AVAS la nivelul lunii decembrie 2009, despre care in mod eronat se afirma ca sunt de «170 de milioane lei vechi», desi cuantumul salariului mediu pe institutie, la nivelul lunii decembrie 2009, se situa cu foarte mult sub valoarea aratata de premier", se mentioneaza in comunicat.


Potrivit sursei citate, AVAS este creata de Banca Mondiala si Fondul Monetar International, avand ca obiect de activitate recupararea creantelor statului, a creantelor fiscale, privatizarea societatilor comerciale cu capital de stat.


O astfel de institutie functioneaza dupa norme europene, iar salarizarea stabilita prin actele normative de infiintare a fost similara cu cea din bancile comerciale, au adaugat angajatii Autoritatii.


"Fata de afirmatiile premierului, salariatii AVAS tin sa precizeze ca incepand cu 15 februarie 2010 drepturile salariale le-au fost diminuate cu 55-60% fara a se tine cont de complexitatea muncii si de specificul institutiei, iar prin declaratiile publice facute le-a fost creat un grav prejudiciu de imagine", se spune in comunicat.


Reprezentantii AVAS citeaza mai multe declaratii ale premierului, pe care le clasifica a fi contradictorii, in conditiile in care seful Executivului, desi afirma pe de o parte ca salariile avute in luna decembrie se pastreaza in continuare, isi exprima indignarea ca salariatii Autoritatii nu sunt de acord sa treaca pe noua grila de salarizare. 


Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati, #avas, #boc, #declaratii, #salarizare , #stiri Emil Boc