Adoptarea Legii educatiei ar putea fi amanata

Marti, 30 Martie 2010, ora 09:53
1259 citiri
Adoptarea Legii educatiei ar putea fi amanata

Guvernul ia in calcul sa amane adoptarea Legii educatiei cu o saptamana, pana dupa Sarbatorile de Paste, interval in care sa analizeze propunerile primite pentru modificarea actului si sa decida care dintre acestea pot fi incluse in documentul final, au declarat agentiei MEDIAFAX surse ministeriale.

"Propunerile primite pentru modificarea proiectului de lege vor fi adunate si analizate, inainte ca actul normativ sa fie introdus in sedinta de guvern spre aprobare . Nu cred ca vom avea posibilitatea sa analizam toate propunerile pana la urmatoarea sedinta de guvern si, in acest caz, momentul adoptarii de catre Executiv va fi amanat cu inca o saptamana, pana dupa Paste", au aratat sursele citate.

Dupa sedinta din 17 martie, premierul Emil Boc a anuntat ca proiectul de lege privind educatia nationala a fost discutat si avizat de Guvern, intr-o prima lectura, urmand sa fie prezentat in dezbatere publica pentru o perioada de doua saptamani, la finalul careia va fi dezbatut din nou in Guvern in vederea aprobarii finale.


Termenul stabilit pentru avizul Guvernului expira in aceasta saptamana.


Executivul ar urma sa se reuneasca in sedinta miercuri seara, dupa vizita pe care premierul Boc o va efectua la Chisinau.


Luni, la Palatul Parlamentului, a fost organizata o dezbatere pe tema legii invatamantului, la care au fost prezenti atat presedintele Train Basescu, cat si premierul Emil Boc.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#adoptare, # lege educatie, # amanare , #stiri Emil Boc