Actul normativ privind anularea impozitului minim, finalizat pana la 15 octombrie

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 14:22
1174 citiri
Actul normativ privind anularea impozitului minim, finalizat pana la 15 octombrie

Deputatul PDL Petru Calian, membru in Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca actul normativ privind anularea impozitului minim va fi finalizat pana la 15 octombrie, potrivit Mediafax.

Calian a spus ca impozitul minim si-a atins tinta pe termen scurt, insa pe termen lung este "neproductiv".

"In calitate de membru al Comisiei de Buget-Finante a Camerei Deputatilor pot sa spun ca pana in 15 octombrie va fi finalizat actul normativ care va anula impozitul minim, probabil printr-o OUG.

Impozitul minim se plateste trimestrial, ceea ce inseamna ca in ianuarie 2011 acesta nu se va plati pentru ultimul trimestru din 2010 - lunile octombrie, noiembrie si decembrie.

Anularea impozitului minim este o necesitate, pe termen scurt si-a atins tinta, a fost util si a produs efecte pozitive, insa pe termen lung este neproductiv", a afirmat Petru Calian.

Potrivit acestuia, dupa anularea impozitului minim, firmele din Romania vor plati, in luna octombrie, pentru ultima oara acest tip de impozit, aferent trimestrului al treilea al anului 2010. Guvernul isi mentine decizia de a elimina impozitul minim, incepand cu luna octombrie, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, premierul Emil Boc.

In luna august, Sebastian Vladescu, la acea data ministru al Finantelor, a declarat ca Guvernul va elimina la 1 octombrie impozitul minim, care de la inceputul anului viitor va fi inlocuit cu impozitul forfetar.

Eliminarea impozitului minim in aceasta toamna a fost anuntata inca din luna iulie de premierul Emil Boc, care nu a oferit insa o data exacta.

Impozitul minim, introdus in primavara anului trecut, este cuprins intre 2.200 lei (aproximativ 500 euro), daca firmele au venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Firmele care inregistreaza profit platesc impozit de 16%, dar nu mai putin de limita minima aferenta intervalului de venituri in care se incadreaza. La inceputul acestui an, Guvernul a intentionat sa inlocuiasca impozitul minim cu un impozit forfetar, insa masura a fost amanata.

In primavara acestui an, MEDIAFAX a prezentat un proiect al autoritatilor de a inlocui impozitul minim cu unul forfetar aplicat pentru 28 de servicii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#firme, #impozit minim, #forfetar , #stiri Emil Boc