Actiunile minoritare ale statului: Boc zice una, Videanu alta

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 11:52
927 citiri
Actiunile minoritare ale statului: Boc zice una, Videanu alta

Guvernul vrea sa vanda actiunile minoritare ale statului la diferite companii, pentru a alimenta cu banii obtinuti din operatiune fondul de finantare a proiectelor majore de investitii, a afirmat premierul Emil Boc, desi ministrul Economiei sustinea recent ca aceste participatii nu vor fi vandute.

"Statul nu este, din nefericire, cel mai bun administrator, lucru care s-a demonstrat peste tot in lume, si sunt situatii in care statul mai are actiuni minoritare la diverse societati si companii.

Acelea sunt o sursa doar pentru o anumita categorie de persoane, nu pentru intregul stat, adica de ce sa le mai mentii daca ele nu iti aduc beneficii considerabile, pentru ca oricum managementul apartine alcuiva.

Si atunci este bine ca actiunile minoritare sa le vinzi, sa le fructifici printr-o procedura stabilita de lege si cu resursele obtinute din vanzarea actiunilor minoritare mai bine sa facem un fond de investitii pentru lucrari de infrastructura si exproprieri", a spus Boc, marti seara, la postul public de televiziune.

Surse oficiale au declarat, la inceputul saptamanii trecute, agentiei MEDIAFAX, ca premierul Emil Boc va prezenta in Parlament un nou program anticriza, una dintre masurile aflate in analiza Guvernului fiind infiintarea unui fond national de investitii alimentat din actiunile minoritare detinute de stat la diferite companii si care sa fie valorificate pentru proiecte de investitii.

Informatia a fost confirmata atunci de premierul Emil Boc, iar programul a fost prezentat marti Parlamentului, inclusiv cu masura de constituire a acestui fond.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a afirmat, joi, ca Fondul de investitii national, care va include participatii minoritare ale statului la diverse companii, va fi in "afara bugetului" si ar putea fi functional in cateva saptamani sau luni, dar ca participatiile nu vor fi vandute.

"Ne gandim sa alimentam acest fond cu participatii minoritare detinute de Ministerul Economiei si AVAS. Nu vom iesi sa vindem participatiile", a spus Videanu.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#boc, #videanu, #actiuni, #minoritare , #stiri Emil Boc