A fost publicat protocolul de colaborare pentru Prima Casa 4

Luni, 30 Mai 2011, ora 17:13
1327 citiri
A fost publicat protocolul de colaborare pentru Prima Casa 4

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Ministerul Finantelor Publice au publicat la sfarsitul saptamanii trecute in Monitorul Oficial ordinul comun privind conventia pentru Prima Casa 4, urmand ca protocolul sa fie semnat de Fondul de Garantare si bancile interesate, conform NewsIn.

Ordinul comun vizeaza conventia privind implementarea programului Prima Casa si conventia de garantare si reglementare a unor masuri necesare pentru aplicarea normelor, potrivit Monitorului Oficial din 26 mai.

Protocolul urmeaza sa fie semnat de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) cu bancile care si-au exprimat optiunea de a intra in program.

Pana in prezent, 11 banci, reprezentand peste 80% din volumul portofoliului de garantii, si-au exprimat intentia de a participa la continuarea programului, iar FNGCIMM a finalizat toate procedurile interne legate de Programul Prima Casa 4, a anuntat Fondul de Garantare.

Premierul Emil Boc estima la inceputul lunii aprilie ca programul Prima Casa 4 demareaza dupa Sarbatorile de Pasti, respectiv dupa ce vor fi adoptate normele metodologice. Ulterior, Boc mentiona ca programul Prima Casa, in forma in care bancile si Guvernul partajeaza in mod egal garantiile, va putea intra in aplicare efectiva dupa publicarea in Monitorul Oficial a normelor metodologice, adoptate de catre Executiv in 20 aprilie.

"Am adoptat normele metodologice la programul Prima Casa. Imediat dupa publicarea lor in Monitorul Oficial, bancile pot sa se inscrie in noua forma a programului ce partajeaza garantiile de stat in mod egal intre Guvern si banci. Dam posibilitatea in continuare sa se acorde garantii in valoare de 1,5 miliarde de euro si alti 40.000 de beneficiari sa poata intra in cadrul programului Prima Casa", spunea atunci Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prima casa 4, #ministerul finantelor, #ministerul economiei , #stiri Emil Boc