Premierul Emil Boc a lansat Romania competitiva pentru 2020

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 17:01
1177 citiri
Premierul Emil Boc a lansat Romania competitiva pentru 2020

Uniunea Europeana trece printr-un proces de rearanjare a regulilor financiare, insa niciun politician nu isi doreste destramarea UE, a explicat marti primul ministru Emil Boc.

Seful Executivului a vorbit tinerilor despre obiectivele Romaniei cu privire la atingerea standardelor europene si le-a explicat ca trebuie eliminate cat mai curand si eventualele decalaje care separa tara noastra de UE.

"Este adevarat ca UE trece in prezent printr-un proces de rearanjare a regulilor financiare punand chiar in joc existenta uniunii. Prin discutiile purtate in aceste foruri se joaca soarta euro, dar niciun politician nu doreste destramarea UE. Exista alternative pentru consolidarea uniunii ce presupun insa reguli mai bine respectate si uneori severe pentru anumite state", a explicat Emil Boc.

Premierul a spus ca au fost situatii in care politicienii au gresit, adoptand legi fara acoperire in economie.

Primul-ministru a aratat ca acordul interfiscal european nu ar trebui modificat daca se schimba guvernele, iar documentul prevede sanctiuni precum retragerea dreptului de veto, retragerea fondurilor europene sau cresterea taxelor.

"Romania este pe drumul corect cu ceea ce a facut pentru ca are un buget echilibrat si in perspectiva de 1,9% in 2012 si spre 0 in 2013. (...) Datoria publica este si ea sub plafonul impus de UE, dar trebuie sa rezolvam anumite reforme si in plan intern. Ne trebuie competitivitate si de aceea am declansat reforme in educatie, in domeniul juridic, social, prin modificarea Codului Muncii in care performanta este un criteriu care primeaza", a spus premierul, vorbind de o schimbare a mentalitatii ce poate aparea in viitor in societatea romaneasca.

Premierul a cerut tinerilor imaginatie si creativitate in dezvoltarea unor afaceri, astfel incat Romania sa devina o tara performanta si competitiva pana in 2020.

Guvernul a adoptat mai multe programe dedicate tinerilor intreprinzatori, precum acordarea fondurilor nerambursabile de pana la 10.000 euro pentru tinerii intreprinzatori, continuarea programului Start pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale si facilitarea accesului la finantare, subventii acordate timp de un an pentru diverse nivele de pregatire ale tinerilor in vederea incadrarii in munca.

#Emil Boc declaratii, #UE Boc 2012 , #Premier