PC cere demisia lui Emil Boc din cauza problemelor din piata energetica

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 16:22
1296 citiri
PC cere demisia lui Emil Boc din cauza problemelor din piata energetica
Emil Boc Sursa: gov.ro

Partidul Conservator cere demisia primului ministru, Emil Boc, din cauza deficientei de management existente in sistemul energetic, care consta in acordarea "pe sub masa" a unor ajutoare de stat prin ocolirea pietelor concurentiale, asa cum a constatat si CE, care ameninta Romania cu infringementul.

"Iata ca dupa marele scandal al energiei aparut ca urmare a atentionarii facute de Jeffrey Franks in februarie a.c. privind incalcarea conventiei europene prin ajutorul de stat mascat in furnizarea de gaze ieftine unor consumatori de guvern rabufneste din nou scandalul MARCO-ALRO si ARCELOR-SIDEX.

Aceste companii achizitioneaza, de data aceasta, energie electrica ieftina cu motivatia existentei acesteia in sfera de productie a Hidroelectrica. Joi dimineata, a aparut chiar si un comunicat de intoxicare emis de conducerea Hidroelectrica prin care se mentioneaza ca Hidroelectrica a vandut in mod corect energie ca si cum aceasta este problema si nu vanzarea sub pretul pietei", spune liderul PC, Daniel Constantin.

"Consideram aceasta grava crima economica, indreptata impotriva interesului general, ca apartinand nemijlocit domnului Emil Boc", mai afirma Constantin, sustinand ca potrivit Legii Energiei nr. 13 /2007, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei - ANRE, institutie publica autonoma de interes national, cu personalitate juridica, este in coordonarea primului-ministru, iar acesta este direct responsabil de situatia din energie.

"ANRE permite, in baza legislatiei secundare, existenta unei Piete Centralizate a Contractelor Bilaterale - piata opaca si plina de incalcari ale legislatiei, definita inselator ca transparenta. Operatiunile frauduloase cu energie au fost sustinute de reglementari permisive emise de ANRE prin aprobarea unui Comitet de Reglementare - organism menit sa asigure aplicarea legilor", mai acuza cei de la PC.

Partidul Conservator cere, pe langa demisia primului ministru, principalul responsabil pentru situatia actuala, demiterea din functie a membrilor Comitetului de Reglementare, eliminarea acestora din cadrul ANRE si din unitatile apartinand sistemului energetic, cu interdictia de angajare a acestora in sectorul public in urmatorul interval de 5 ani.

#Partid Conservator demisie Boc, #Boc deficienta management PC, #piata energetica , #Premier