Guvernul vrea sa scurteze durata de infiintare a unei firme

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 18:36
1334 citiri
Guvernul vrea sa scurteze durata de infiintare a unei firme

Guvernul vrea sa scurteze durata de infiintare a unei intreprinderi mici sau mijlocii, a anuntat, marti, premierul Emil Boc la finalul reuniunii Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social.

"Tema de baza a fost cea legata de locurile de munca ale romanilor. E o tema importanta care vizeaza atat patronatele, cat si sindicatele".

"Din acest punct de vedere, s-au desprins urmatoarele concluzii: necesitatea unei noi legi pentru intreprinderile mici si mijlocii care sa implementeze prevederile europene din Small Bussines Act, adica perfectionarea si modernizarea legislatiei dupa care functioneaza intreprinderile mici si mijlocii si facilitatile pe care acestea le pot primi din partea statului pentru sustinerea locurilor de munca", a explicat seful Executivului.

El a precizat ca a preluat o parte dintre propunerile pe care reprezentantii patronatelor le-au formulat. Dintre aceste propuneri, Emil Boc a amintit puncte cu care si Guvernul este de acord.

"Scurtarea duratei de infiintare a unei firme astfel incat sa ajungem la termenul de trei zile, (...) sustinerea financiara suplimentara a firmelor nou infiintate sau a tinerilor intreprinzatori, precum utilizarea mecanismului garantiilor de stat si a ajutoarelor de stat, inclusiv a schemelor de minimis pentru sprijirea firmelor care creeaza locuri de munca", a declarat Emil Boc.

De asemenea, premierul a aratat ca Guvernul "are in vedere" acceptarea propunerii de simplificare a taxelor si tarifelor parafiscale, in sensul reducerii numarului acestora, si de simplificare a procedurilor legislative.

"Am preluat, de asemenea, propunerea pe care o studiem cu maxima atentie de adoptare si in Romania a institutiei mediatorului de credite. O institutie extrem de importanta pentru a facilita accesul la credite al intreprinderilor mici si mijlocii", a mai spus Emil Boc, adaugand ca a luat act si de propunerea de a infiinta si un fond de investitii dupa model european, sub garantiile cerute de lege.

#durata infiintare companii, #legislatie infiintare companii , #Premier