Emil Boc: Nu este exclusa revenirea recesiunii in UE

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 14:40
1044 citiri
Emil Boc: Nu este exclusa revenirea recesiunii in UE

Primul ministru al Romaniei, Emil Boc, a apreciat marti, in cadrul unei dezbateri, ca anul viitor nu este exclusa o revenire a recesiunii in UE, criticand in context Grecia ca "in loc sa ia masuri atunci cand s-a stabilit ceva la UE au plecat acasa sa faca referendum".

"Cred ca anul 2012 va fi un an economic european dificil, in care turbulentele vor persista, dar am pe de alta parte optimismul prudent ca politicienii vor putea sa impuna aceste reguli ferme de disciplina financiara", a declarat premierul Emil Boc.

In opinia sa, "nu este exclusa revenirea recesiunii in UE".

"Cred ca Europa isi joaca definitiv soarta in 2012, pentru ca la mijloc este moneda euro, simbolul UE. Destramarea sau pierderea monedei euro inseamna destramarea Uniunii Europene. Iar aceste consecinte ale destramarii UE sunt imposibil de calculat in acest moment. De aceea, nu avem alternativa. Pentru ca alternativa disparitiei UE si a monedei euro nu poate fi luata in calcul de niciun politician", a continuat seful Executivului.

Boc: Politicenii au generat criza, prin politici populiste fara acoperire

In context, Emil Boc a criticat liderii politici din Grecia ca "in loc sa ia masuri atunci cand s-a stabilit ceva la UE au plecat acasa sa faca referendum".

"Din nefericire, nimeni nu poate sa faca o predictie despre unde va duce aceasta criza in final. Eu cred ca cei care au generat-o trebuie sa si-o asume si acestia sunt politicienii. Ei au fost aceea care au generat criza datoriilor suverane prin politici populiste fara acoperire in economie", a spus Emil Boc.

"Daca vor exista in continuare politicieni, nu vreau sa dau nume, cum sunt cei din Grecia care, in loc sa ia masuri atunci cand s-a stabilit ceva la UE au plecat acasa sa faca referendum, cu o asemeena decizie nu se va iesi din criza, din contra se va afunda", a adaugat acesta.

Boc: Inainte de a fi sociala, Europa va trebui sa produca mai multa prosperitate

Seful executivului a vorbit si despre necesitatea unei "Europe a muncii", mai degraba decat despre o Europa sociala.

"Inainte de a vorbi de o Europa sociala, trebuie sa vorbim de o Europa a muncii. Uitati ce s-a intamplat in America, Japonia sau China sub aspectul gradului de ocupare si vom vedea ca Europa mai are mult de recuperat daca vrea sa fie competitiva. Deci inainte de a fi sociala va trebui sa produca mai multa prosperitate pentru a avea ce distribui. Si acest lucru este valabil si pentru Romania, e valabil si pentru celelalte tari din UE", a mai declarat Emil Boc.

#Emil Boc recesiune, #Emil Boc criza economica, #Emil Boc Grecia , #Premier