Boc: Prioritatea guvernului ramane cresterea economica

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 16:50
1359 citiri
Boc: Prioritatea guvernului ramane cresterea economica

Premierul Emil Boc, a afirmat in cadrul sedintei de guvern de vineri, ca guvernul va aplica majorari prudente de salarii si pensii, in cursul anului, daca conditiile economice o vor permite.

"Stabilitatea si sustinerea cresterii economice sunt conditii pentru a putea discuta de usoare recuperari a salariilor si indexari de pensii. Nimeni sa nu se astepte de la Guvern la masuri populiste care sa destabilizeze tara", a spus Boc.

Acesta a mentionat ca prioritatea guvernului ramane cresterea economiei, motoarele de crestere economica fiind cele sase miliarde de fonduri europene, cheltuielile pentru investitii, realizate in mod eficient cat si utilizarea schemelor de ajutor de stat pentru sprijinirea firmelor, IMM-urilor si celor care creeaza locuri de munca.

De asemenea, premierul a declarat ca guvernul are in vedere si continuarea proceselor de simplificare a procedurilor administrative, in sensul reducerii duratei de infiintare a unei firme.

Emil Boc a cerut analiza rapida a tuturor cererilor ce vizeaza investitii si crearea de locuri de munca in Romania, deoarece "orice loc de munca este important acum pentru Romania".

Premierul a cerut ministerelor sa realizeze o lista cu investitiile pe care vor sa le faca in 2012, o prima lectura a acestei liste urmand sa aiba loc pe 15 februarie.

Boc a accentuat faptul ca prioritatea guvernului, in acest an, o reprezinta lucrarile aflate in faza finala de lucru.

"In momentul de fata, prioritatea o reprezinta aceste lucrari, ce pot fi terminate anul acesta. Cer sa prezentati o lista a investitiilor, cu aceste proiecte.[..] Pentru a da dovada de eficienta, e nevoie ca aceste lucrari incepute, sa fie finalizate", a adaugat premierul in inchierea discursului sau.

#Boc declaratie sedinta guvern, #prioritate guvern, #crestere economica romania, #investitii romania , #Premier