Boc: In 2012 Guvernul vrea sase miliarde de euro din fonduri europne

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 16:21
1366 citiri
Boc: In 2012 Guvernul vrea sase miliarde de euro din fonduri europne

In 2012 Executivul si-a propus atragerea a sase miliarde de euro din fonduri europene si alocarea 38,1 miliarde de lei pentru sustinerea investitiilor si asigurarea locurilor de munca, a declarat luni premierul Emil Boc.

"Obiectivul este acela de a termina proiectele incepute si care aduc beneficii pentru oameni.(...) Implicit se vor regasi aceste investitii publice in mai multe locuri de munca pentru romani", a declarat Emil Boc.

Premierul a explicat ca Guvernul are in plan si realocarea unor bani proveniti din fonduri europene, prioritatea in acest sens fiind programul de reabilitare termica a blocurilor.

Boc: Guvernul va mentine masurile pentru sustinerea mediului de afaceri si IMM-uri

"Ce inseamna asta ? Ca pe bani europeni vrem sa reabilitam mai multe blocuri de locuit in Romania, prin procesul de realocare a unor fonduri. Pentru ca, in 2007, cand s-a facut programul pentru actualul exercitiu financiar nu s-a avut in vedere atunci utilizarea de bani europeni pentru reabilitarea blocurilor de locuinte", a mai precizat Boc.

In alta ordine de idei, Emil Boc a declarat ca si in 2012 Executivul va mentine masurile avute in vedere pentru sustinerea mediului de afaceri si a IMM-urilor prin garantii de stat si programe guvernamentale, in vederea accesului la creditare si crearea locurilor de munca.

De asemenea, Boc a precizat ca si in 2012 se vor mentine programele "Prima Casa", "Cardul Kogalniceanu", cel al tinerilor debutanti in afaceri.

"De asemenea, Guvernul va continua sa-si coreleze politica fiscala cu politica monetara a Bancii Nationale cu scopul de ajuta firmele sa ia credite mai usor", a mai spus premierul.

Emil Boc: In 2012 Guvernul va intensifica actiunile de combatere a evaziunii fiscale

"Este un obiectiv al Guvernului, dar si al PDL-ului, ca resurse financiare suplimentare sa fie aduse la bugetul de stat printr-o intensificare a activitatii de combatere a evaziunii fiscale, punand accent pe marea evaziune fiscala. S-a vazut in 2011, atunci cand s-a apasat pedala acceleratiei s-au vazut si rezultatele. Doresc si cer ca si in 2012 aceasta intensificare a luptei impotriva evaziunii fiscale sa fie continuata ", a precizat Boc.

Premierul nu a dorit sa dea vreo declaratie referitor la subiectul remanierii guvernamentale, precizand ca isi mentine acelasi raspuns.

Liderul democrat-liberalilor a mai afirmat ca pentru PDL, in anul 2012, este foarte important sa explice mai mult masurile care au salvat Romania de la colapsul economic.

Nu in ultimul rand, presedintele PDL a precizat ca in realizarea obiectivelor asumate de PDL si Guvern pentru anul 2012 se bazeaza pe parteneriatul cu presedintele Traian Basescu, un parteneriat care a reprezentat "cheia" succesului adoptarii masurilor de stabilizare a tarii.

#emil boc, #emil boc fonduri europene, #Boc evaziune fiscala, #Boc programe , #Premier