Boc a discutat cu BM despre functionarea administratiei centrale

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 17:25
850 citiri
Boc a discutat cu BM despre functionarea administratiei centrale
Emil Boc

Primul-ministru Emil Boc s-a intalnit la Palatul Victoria cu o delegatie a Bancii Mondiale, cu care a discutat pe marginea proiectului "Analiza functionala a administratiei publice centrale din Romania", derulat de Banca Mondiala la cererea Guvernului Romaniei.

Cea de-a doua etapa a proiectului a fost finalizata si a cuprins analiza activitatii Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerului Mediului si Padurilor si Ministerului Sanatatii.

Proiectul "Analiza functionala a administratiei publice centrale din Romania", finantat de Uniunea Europeana prin Fondul Social European - Programul Operational "Dezvoltarea Capacitatii Administrative", isi propune abordarea unor domenii precum formularea de politici publice, planificarea strategica si conexiune intre buget si politici, monitorizarea, evaluarea, managementul organizational, managementul financiar.

Proiectul a fost derulat in doua etape. Prima etapa a proiectului a vizat elaborarea unei analize functionale pentru sase sectoare guvernamentale importante - finante publice, agricultura, transporturi, educatie - invatamant preuniversitar, concurenta, Secretariatul General al Guvernului. Acesta s-a incheiat la finele lunii octombrie 2010.

Analiza functionala a Bancii Mondiale sta la baza fundamentarii unor planuri de actiune pentru consolidarea eficacitatii si eficientei sectoarelor respective, in conformitate cu clauzele si conditiile Memorandumului de Intelegere convenit de Guvernul Romaniei si Comisia Europeana (CE).

#Emil Boc discutii BM, #delegatie BM Romania , #Premier