Sova vrea o comisie pentru verificarea costurilor record pentru "centura de diamant" de la Cluj-Napoca

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 19:50
1903 citiri
Sova vrea o comisie pentru verificarea costurilor record pentru "centura de diamant" de la Cluj-Napoca

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura, Dan Sova, a declarat, joi, la deschiderea centurii ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca, Valcele-Apahida, ca va cere o ancheta pentru a stabili de ce constructia a costat peste 140 de milioane euro si "a fost inaugurata de doua ori" de Emil Boc.

Ministrul Dan Sova a ajuns joi, la Cluj-Napoca, cu o intarziere de trei ore fata de ora anuntata, declarand la sosire ca nu a venit sa inaugureze centura municipiului, pentru ca "a facut-o Emil Boc de doua ori si apoi s-a daramat", ci doar pentru a deschide circulatia.

"Am o mare bucurie, pentru ca in februarie am spus ca vom termina, multi si-au exprimat indoiala, vreau sa-l felicit pe constructor in primul rand si echipa de la drumuri de la Cluj, e foarte bine ca s-a finalizat, nu am venit s-o inauguram. A inaugurat-o Boc de doua ori, doar o deschidem circulatiei si facem ce facem de un an si jumatate: reparam daramaturile lui Boc. Asa am patit si saptamana trecuta, tot asa in 2011, saracul Boc, cu saraca Boagiu, au inaugurat centura Ploiesti Vest si s-a surpat dupa aia, si a trebuit sa reconstruim trei poduri, un an de zile dupa ei. Cand indrepti daramaturile, nu mai inauguram si a treia oara. Le spun constructorilor, pe langa lada de bere a lui Boc, au termen de garantie trei ani de zile, pana in noiembrie 2016, le dam o apa minerala daca nu se mai surpa o data", a spus Sova.

El a adaugat ca nu stie de ce a costat atat de mult centura, dar ca va face o ancheta pentru a afla.

"Centura a costat 140 de milioane de euro. Parerea mea este sa mergeti la domnul Boc si doamna Boagiu si sa-i intrebati. Acum s-a terminat centura, incepem ancheta, si eu sunt curios sa aflu, si o sa aflu, asa cum aflu despre toate contractele, vreau sa aflu printr-o ancheta facuta la CNADNR si de ce a durat asa de mult si cine a gresit si de ce a costat atat de mult si de ce a trebuit inaugurata de doua ori de domnul Boc si refacuta din nou, toate acestea merita aflate. Noi doar indreptam daramaturile", a afirmat Sova.

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura a mai spus ca daca exista suspiciunea "unor fapte" se va adresa DNA.

"A fost inaugurata de doua ori si s-a surpat de doua ori, acum am indreptat-o si cred ca este pentru ultima data. Vestea buna pentru doamna Boagiu si pentru domnul Boc este ca urmeaza sa si cercetam de ce s-a intamplat treaba asta. Intai trebuie sa cercetam si sa vedem ce s-a intamplat si, daca exista suspiciunea unor fapte, ne vom adresa DNA. DNA nu analizeaza constructii, analizeaza fapte", a declarat Sova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministrul Dan Sova, #proiecte infrastructura, #centura oras Cluj Napoca , #Guvern