Boc: Fermierii vor primi aceleasi subventi si in 2012

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 15:39
1594 citiri
Boc: Fermierii vor primi aceleasi subventi si in 2012

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il stie fermierii este ca in 2012 nu vor primi in mana mai putini bani din subventii decat in 2011, a declarat vineri premierul Emil Boc, intr-un interviu la RRA.

"Fermierii trebuie sa stie un lucru. In 2012 fermierii vor primi in mana toti atatia bani cati au primit in 2011 ca subventie. Nu vor primi mai putini bani, asta este important sa se stie. Prin faptul ca alocam aceste subventii la timp a fost posibila sa avem un agricol bun, evident si cu ajutorul lui Dumnezeu ca ne-a ajutat in privinta anului meteo. Acesti bani vor fi din surse europene si din surse nationale, dar pe ansamblu nu vor primi mai putini bani in mana", a spus premierul Emil Boc.

De asemenea, el a amintit ca in aceasta saptamana Guvernul a acordat un imprumut de Trezorerie de 311 milioane euro printr-o ordonanta separata, astfel incat sa se faca platile in avans, la suprafata, pentru fermieri. Seful Guvernului a asigurat si ca exista resursele financiare pentru plata pensiei pentru agricultori.

Mai multi fermieri din zootehnie, afiliati Federatiei Agrostar, protesteaza de miercuri in fata Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), cerand majorarea subventiilor alocate in acest sector. 'Solicitarea noastra este ca subventia pentru acest an pe cap de animal sa fie cu cel putin 20% mai mare ca in 2009, adica de minimum 700 lei. Pina acum n-am primit niciun semnal pozitiv din partea oficialilor MADR, acestia sustinand ca nu ne pot acorda mai mult de 460 lei', a declarat, joi, pentru AGERPRES, Toader Neata, presedintele Asociatiei Generale a Crescatorilor de Bovine din Romania.

Acesta a precizat ca daca problemele crescatorilor de bovine nu vor fi solutionate, se vor organiza actiuni de protest in toata tara, cu animale si utilaje care vor bloca drumurile europene.

Pe de alta parte, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca protestul crescatorilor de vaci nu se justifica, in conditiile in care subventiile in acest sector au crescut cu 12 procente in acest an, de la 410 lei pe cap de animal, la 460 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Emil Boc subventii, #subventii guvern fermieri , #Guvern