Catalin Predoiu, premier interimar doar cateva ore?

Luni, 06 Februarie 2012, ora 13:26
1552 citiri
Catalin Predoiu, premier interimar doar cateva ore?
Catalin Predoiu, premier interimar / Sursa foto: ziuaveche.ro

Dupa ce premierul Emil Boc si-a dat demisia, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu a fost ales prim ministru interimar. Analistul economic Lucian Davidescu spune ca interimatul sau ar putea dura doar cateva ore.

"S-ar putea ca interimatul lui sa dureze cateva ore, pana la anuntarea noului premier. In principiu, este o formalitate. Domnul ministru Predoiu se poate ocupa de legalitatea actului de guvernare in coninuare. Este cel chemat sa semneze toate actele. Pentru ca nu este membru de partid, probabil ca are si mai mult timp acum", precizeaza analistul economic Lucian Davidescu, pentru Business24.

In opinia sa, nu exista nicio semnificatie aparte a numirii lui Catalin Predoiu in functia de premier interimar. Lucian Davidescu mai spune ca un guvern condus de tehnocrati ar fi mai bun pentru economie, "mai ales acum, cand increderea in politicieni lipseste, iar alegerile se apropie".

"Nimeni nu vrea sa isi asume o conducere de scurta durata, care poate sa fie de sacrificiu. In plus, partidele nu au oameni competenti din care sa aleaga, sa faca o schimbare rapida in structura si modul de abordare a economiei", mai spune analistul economic.

Acesta considera ca economia nu va fi afectata de demisia lui Emil Boc, pentru ca are "acelasi cadru de politici economice si fiscale, stabilit cu FMI.

"Cat timp acordul cu Fondul este in picioare, putem spune ca nu se schimba mare lucru. Teoretic, se vorbeste despre instabilitate, de fiecare data cand se schimba un guvern.

Dar pietele nu se sperie foarte mult de instabilitate, pentru ca insasi guvernarea este un act instabil. Simpla trecere de la un premier stabil la unul intermiar nu este in natura sa schimbe foarte mult lucrurile".

#Catalin Predoiu premier, #Catalin Predoiu premier interimar, #Catalin Predoiu , #demisie