Boc: Bugetul pentru 2012 se va intinde atat cat ne va permite plapuma

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 11:24
1297 citiri
Boc: Bugetul pentru 2012 se va intinde atat cat ne va permite plapuma

Bugetul pentru anul 2012 va fi unul care sa evite masurile populiste, intrucat daca apar "derapaje", Romania risca sa ajunga in situatia Greciei, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

"Bugetul pentru 2012 se va intinde atat cat ne va permite plapuma. Romania nu isi poate permite niciun fel de derapaj economic sau populist in afara indicatorilor economici pe care ii avem in fata, realisti si fara cosmentizare (...) Prin faptul ca intreaga lume intra intr-o perioada in care cresterea economica este pe o linie descendenta si tinand cont ca se gasesc tot mai greu bani prin care sa-ti finantezi deficitele, Romania nu are voie sa riste nimic. Daca Romania scapa in derapaje populiste, ajunge ca si Grecia", a afirmat Boc, la postul public de televiziune.

Premierul a mai spus si ca sunt "foarte putine sanse" ca bugetul pentru 2011 sa mentioneze o reducere a contributiilor sociale.

"Vedem cum arata economia in 2012 si pe parcursul anului vom putea discuta, eventual. Acum, in constructia bugetului, sunt foarte putine sanse sa pornim la inceputul anului cu o reducere a contributiilor de asigurari sociale. Preferam o stabilitate fiscala", a afirmat Boc.

El a adaugat si ca o majorare a salariilor in sectorul bugetar va depinde de cum vor arata indicatorii macroeconomici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Emil Boc crestere economica, #buget 2012 majorare salarii, #buget 2012 contributii sociale , #Criza economica