Radu Apostolescu, fondator la emag.ro, devine asociat al unei firme de productie publicitara si film

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 14:37
1737 citiri
Radu Apostolescu, fondator la emag.ro, devine asociat al unei firme de productie publicitara si film

Unul dintre fondatorii magazinului online emag.ro (Dante International), Radu Apostolescu, a devenit, in urma unei infuzii de capital, asociat in cadrul companiei specializate in productia publicitara si de film Abis Studio Bucuresti, cu o participatie de 45%.

"Aceasta investitie este o etapa extrem de importanta si un semn de incredere pentru Abis Studio. Finantarea va sustine dezvoltarea companiei in perioada imediat urmatoare prin achizitii de echipamente si tehnologii noi precum si cresterea echipei, urmarindu-se diversificarea serviciilor oferite", a declarat directorul general al Abis Studio intr-un comunicat al companiei remis Mediafax.

Cine a infiintat Abis Studio

Societatea a fost infiintata in anul 1996 de Gabriel Antal si Adriana Ionica si furnizeaza servicii in productia de advertising si film pentru piata locala si internationala.

Partenerii traditionali ai firmei sunt marile agentii de publicitate cu care Abis Studio a dezvoltat proiecte importante inca de la infiintare.

In cinematografie, prima productie Abis Studio este Domnisoara Christina (2013), film recompensat cu 3 trofee la Gala Premiilor Gopo.

Societatea furnizeaza servicii de post-productie pentru numeroase productii romanesti si internationale, printre cele realizate numarandu-se si filmele romanesti premiate la Cannes in 2007 si Berlin in 2013.

"In industria de publicitate si cinematografica, jucatorii din piata au asteptari din ce in ce mai mari in ceea ce priveste calitatea si creativitatea executiilor. (...) Ma bucur (...) sa ma alatur companiei, mai ales ca aceasta activeaza in zonele in care eu cred cel mai mult, acelea de comunicare si imagine imbinate cu tehnologii de varf", a afirmat Apostolescu in comnicat.

Asociatii Abis Studio sunt Radu Apostolescu - 45%, Gabriel Antal - 40% si Adriana Ionica - 15%.

Structura de management a companiei va ramane aceleasi

Structura de management si organigrama Abis Studio vor ramane aceleasi, iar Apostolescu se va implica in strategia companiei la nivel de consiliu de administratie, fara a detine o functie executiva.

In Romania, Abis Studio a lucrat cu unele dintre cele mai importante agentii de publicitate.

In 2013, afacerile firmei au atins 12,78 milioane de lei, in scadere cu 28% fata de anul precedent.

Apostolescu a anuntat, in luna iunie, ca a decis sa vanda pachetul de actiuni detinut la Dante International (emag.ro) catre grupul sud-african Naspers si omul de afaceri Iulian Stanciu.

El controla la momentul anuntului un pachet de actiuni reprezentand 8,4% din capitulul social al emag.ro, cel mai mare magazin online autohton.

Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Abis Studio, #Radu Apostolescu , #Stiri eMAG